150 κιλά λαθραία… ψάρια κατασχέθηκαν στον Πειραιά


Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία του Πειραιά, κατέσχεσε 150 κιλά ψάρια από αλλοδαπό πωλητή, ο οποίος θα τα διέθετε στην αγορά, χωρίς να έχει τα νόμιμα παρασταστικά. Τα ψάρια παραδόθηκαν για έλεγχο στη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν κατάλληλα για κατανάλωση, παραδόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα της πόλης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, κατασχέθηκαν 1.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 492 ζευγάρια γυαλιά ηλίου, 12 φορτιστές και άλλα παρεμφερή αντικείμενα παραεμπορίου.

Συνολικά παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα επτά αλλοδαποί και ένας Έλληνας.
Πηγή:  Newsit

 

Σωτηρία για χιλιάδες μικρά ψάρια


Μεταφέρθηκαν χθες το μεσημέρι τα εκατοντάδες χιλιάδες μικρά ψαράκια που εγκλωβίστηκαν στο ενδιάμεσο κανάλι που χωρίζει τη λίμνη Βουλκαριά και τη θάλασσα, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας. Το πρόβλημα προκλήθηκε εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της λίμνης σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους για να σωθούν.

Οι τεράστιες ποσότητες από γόνους και μικρά ψάρια μεταφέρθηκαν σε δεξαμενές, με φορτηγά (σ.σ.: που διέθεσε η εταιρία Ανδρομέδα) χθες το μεσημέρι, προς λίμνες της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.

Μερικοί από τους πληθυσμούς γόνου πήραν τον δρόμο και για τη λίμνη Παμβώτιδα (Ιωαννίνων), μια λίμνη στην οποία η ενίσχυση με γόνους είναι πολύ χρήσιμη και απαραίτητη.

Αναδημοσίευση απο Zougla