Μπράβο! Αυτή είναι η λύση για το πρόβλημα με τις τσούχτρες!
Στο παρακάτω δελτίο τύπου δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτα! Μας καλύπτει απόλυτα σε αυτά που αναφέρουν σε ότι αφορά την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και σε αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν για να σταματήσουν να υπάρχουν τσούχτρες στον Κορινθιακό και την Κορινθία!
Θεωρούμε βέβαιο ότι αν γίνουν αυτά που αναφέρονται στο παρακάτω δελτίο τύπου του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου το θέμα με τις τσούχτρες στον Κορινθιακό θα τελειώσει μία για πάντα! Η λύση είναι μία: ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ! Μόνο έτσι θα συμμορφωθούν ορισμένοι που λειτουργούν κατά όλων εμάς που ζούμε στην παραθαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού!
Υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα με τις τσούχτρες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται σε αυτά που γράφουν καθώς υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για το…αν εξυπηρετούν συμφέροντα!
Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου, προτείνοντας μάλιστα να την διαδώσετε όσο μπορείτε:
«Ο Ο.Α.Λ. θέλει να ευχαριστήσει τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (LTO)-του οποίου τυγχάνουμε μέλος- για την οργάνωση της συνάντησης ενημέρωσης των φορέων με θέμα την αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο. Μετά την ακριβέστατη ανάλυση του θέματος από την ωκεανογράφο βιολόγο κα. Τάνυα Ζερβουδάκη του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ), και στηριζόμενοι σε στοιχεία που έχουμε συλλέξει κατά τη διάρκεια των καταδύσεων του Ο.Α.Λ., παρατηρώντας την εξέλιξη του φαινομένου τα τελευταία δύο χρόνια, προτείναμε τρεις βασικές επεμβάσεις που δείχνουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθούμε για την επίλυση του προβλήματος και την ομαλοποίηση της βιοποικιλίας του Κορινθιακού.
• Άμεσος χαρακτηρισμός του Κορινθιακού σε «Ζώνη προστατευόμενης αλιείας» ώστε να δοθεί στο οικοσύστημα η δυνατότητα αναπλήρωσης των θαλάσσιων αλιευμάτων, άρα και των φυσικών εχθρών των μεδουσών.
• Θαλάσσιο χωροταξικό, ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένες και ελεγχόμενες ζώνες με συγκεκριμένη χρήση (π.χ. ζώνη αλίευσης, τουριστική ζώνη, ζώνη αναπαραγωγής, μικτή ζώνη, κλπ.)
• Αστυνόμευση με εκπαιδευμένο προσωπικό σε θέματα αλιείας και αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.
Με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι οι θέσεις μας όχι μόνο έγιναν αποδεκτές, αλλά προβλήθηκαν και στηρίχτηκαν από το προεδρείο και τους παρόντες βουλευτές, τοπικούς άρχοντες και φορείς. Θα πρέπει εδώ να ενημερώσουμε ότι οι θέσεις μας έχουν συζητηθεί με διάφορους οργανισμούς στους οποίους είμαστε μέλη ή ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας (Σ.Π.Ο.Α.Κ., ΑΡΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, PROJECT AWARE,κλπ.) οι οποίες συμφωνούν και τις προβάλλουν και αυτοί σαν λύση.
Ο Κορινθιακός, η «Μικρή Μεσόγειος» όπως την έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι επιστήμονες, δέχεται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη πίεση από τις ανθρώπινες δραστηριότητες ( υπεραλίευση, ανοιχτές χωματερές, ρέματα σκουπιδότοποι, χημικά από αγροτικές καλλιέργειες, κλπ.) που εάν δεν περιοριστούν ή ελεγχθούν, μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα σε μικρό βάθος χρόνου.
Ο Ο.Α.Λ., στις ενενήντα επτά δράσεις καθαρισμού του βυθού τα τελευταία χρόνια, έχει επιτυχώς ανελκύσει πάνω από 24 τόνους ανθρώπινης ρύπανσης διαφόρων κατηγοριών, ποσότητα που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής αλλά και το μέγεθος του έργου που επιτελείται από τα μέλη μας για τη διατήρηση, προστασία και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της ελεύθερης κατάδυσης, που είναι εξάλλου και ένας από τους βασικούς σκοπούς του ομίλου μας. (Εξού και το πλήθος των βραβεύσεων από οικολογικές οργανώσεις, κρατικούς φορείς και την τοπική κοινωνία).
Στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε σε συστράτευση όλους τους φορείς του Κορινθιακού- την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολιτικούς μας εκπροσώπους, τους απλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, αλλά και τους λίγους αυτούς που χωρίς να έχουν ενημέρωση και γνώση του έργου μας προβαίνουν σε αβάσιμους χαρακτηρισμούς εκτιθέμενοι στα μέσα, εξυπηρετώντας πιθανόν μικροσυμφέροντα, μη βλέποντας το ευρύτερο κοινό καλό- στον αγώνα για μια καθαρή θάλασσα, με αναπτυγμένη και υγιή υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα, μέσα από μια βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον πάντα με κέντρο τον άνθρωπο.
Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς.
«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ»
Ο Πρόεδρος
Μπαουράκης Νίκος
Ο Γεν. Γραμματέας
Παύλου Γεώργιος»
Πηγή : http://korinthiannews.gr
Μιχάλης Βερβέρης
4 Ιουνίου 2017 @ 2:48 μμ
Τα πράγματα είναι απλά! Απαγόρευση τρατας βοτζοτρατας κλπ. Τέλος!