•  

Η … «συνάντηση» δυτών με σφυροκέφαλους καρχαρίες

Νησιά Γκαλαπάγκος - καρχαρίας

Νησιά Γκαλαπάγκος - καρχαρίας

Σπάνιες εικόνες από τα νησιά Γκαλαπάγκος, καθώς ο σφυροκέφαλος καρχαρίας είναι είδος προς εξαφάνιση

Δεν είναι μυστικό ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα των Γκαλαπάγκος φιλοξενεί μεγάλο αριθμό σπάνιων ειδών του ζωικού και του φυσικού βασιλείου. Αυτό, όμως, που κατέγραψε ομάδα δυτών ξεπέρασε και τη φαντασία τους.

Οι δύτες βρέθηκαν ανάμεσα σε ένα κοπάδι από σφυροκέφαλους καρχαρίες, που είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση.

Οι σκηνές που κατέγραψαν οι δύτες γύρω από τον κοραλλιογενή ύφαλο στο νησί Γούλφ, στο βορειοδυτικό άκρο του νησιωτικού συμπλέγματος, είναι απόδειξη πως η φύση έχει φροντίσει να υπάρχουν, σε κάποια σημεία του πλανήτη, οι ιδανικές συνθήκες για την φιλοξενία σπάνιων ειδών.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι λόγω της δομής του κεφαλιού, ο σφυροκέφαλος καρχαρίας έχει καλύτερες αισθήσεις όταν μετακινείται ή αναζητά τη λεία του. Η θέση των ματιών ίσως δίνει στον καρχαρία στερεοσκοπική όραση και πλήρη ορατότητα σε 360 μοίρες στον κάθετο άξονα, δηλαδή βλέπει με άνεση ότι συμβαίνει πάνω και κάτω από το σημείο όπου βρίσκεται.

Οι σφυροκέφαλοι ζουν κοντά στις ακτές και είναι από τα λίγη είδη καρχαριών που σχηματίζουν κοπάδια.

 

Πηγή: Ant1News

 

MORE NEWS:

Έδιωξαν καρχαρία με ένα… κουπί!
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι χτύπησε τον καρχαρία με το κουπί και εκείνος απομακρύνθηκε. Ο Kultan δήλωσε ο καρχαρίας ήταν περίπου ενάμιση μέτρο. «Ήταν τρομακτικό, ναι. Χτύπησε το καγιάκ και προσπάθησε να το αναποδογυρίσει. Όταν αρχίσαμε να το χτυπάμε με …
Πηγή: NewsBomb