Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους τους αναγνώστες μας, με υγεία πρωτίστως. Ελπίζουμε η νέα αυτή χρονιά, να έχει ακόμη καλύτερες και «μεγαλύτερες» αλιευτικές συγκινήσεις για όλους μας! Επίσης θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα, ότι οι Ελληνικές θάλασσες είναι από τις καλύτερες του κόσμου και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας είναι, να τις διαφυλάξουμε και να τις σεβόμαστε, για να μπορούμε να τις χαιρόμαστε. Ελπίζουμε λοιπόν σε μια καλύτερη και πιο ευαισθητοποιημένη αλιευτική χρονιά γιατί το ψάρεμα…ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ας ρίξουμε και μια ματιά για το πώς θα «κυλίσει» (από αστροφυσικής τουλάχιστον πλευράς) ο πρώτος μήνας της νέας μας χρονιάς.

Πολύ καλή συχνότητα βλέπουμε στο μέσο του μήνα ελπίζοντας ότι θα επιβεβαιωθεί το φαινόμενο. Το ίδιο ελπίζουμε φυσικά και για όλη την υπόλοιπη χρονιά, αν και αυτό τον μήνα συνήθως τα ψάρια είναι ελάχιστα και μόνο στ’ ανοιχτά τσιμπούν. Υπάρχουν όμως ακόμη χταπόδια αλλά αρχίζουν να βρίσκονται και οι σουπιές…

Παρόλαυτα αν αναρωτιέστε  “εάν υπάρχουν ιδανικές ημέρες και ώρες ψαρέματος;” Η απάντησή μας είναι πως …ΝΑΙ! Εάν τώρα το επόμενο ερώτημα σας είναι, για το… “ποιες είναι αυτές;” Τότε ακριβής απάντηση δεν υπάρχει! Και δεν υπάρχει, διότι όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν,  ο υδροβιότοπος δεν έχει ακριβές ωράριο! Μπορούμε όμως, να προσδιορίσουμε με βάση την θέση της  Σελήνης και των παλιρροϊκών φαινομένων, τις μετακινήσεις των ψαριών, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο ψάρεμά μας και όταν “αυτά” υπάρχουν. Γιατί συμβαίνει αυτό;… Διότι απλούστατα, η άνοδος ή η κάθοδος της στάθμης της θάλασσας, δραστηριοποιεί γενικότερα τα ψάρια.

Τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω είναι για την καλύτερη αξιολόγηση του φαινομένου όσο αφορά την ημέρα. Όσον αφορά τον εντοπισμό της ακριβής ώρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, τον πίνακα ανάλογα με την περιοχή που σας δίνουμε παρακάτω!

Πρόταση: Συνδυάστε την Ιδανικότερη ημέρα με την ιδανικότερη ώρα και μεγιστοποιήστε την πιθανότητα για καλύτερες…ΨΑΡΙΕΣ!!!

 


  Στο psarema.net χουμε ενσωματώσει μερικά επιπλέον δεδομένα, όπως για παράδειγμα “πόσο επί της %” είναι φωτεινή η σελήνη όταν βρίσκεται στον μεσημβρινό”, για να εμπλουτίσετε τις δοκιμές σας, σε κάθε σας ψάρεμα.  

Για να δούμε τις τις παλίρροιες ελέγχουμε τα στοιχεία που εμφανίζονται όπως παρακάτω: Πατήστε την επιλογή “Πόλεις” και θα σας μεταφέρει σε μια ΝΕΑ σελίδα.

Η σελίδα αυτή  εστιάζει στην παλιρροϊκή δραστηριότητα της περιοχής!

Αυτό που διαβάζουμε (πχ.  για την περιοχή της Κυπαρισσίας) είναι ότι:

Η Πρώτη Άμπωτη ή Χαμηλή παλίρροια θα είναι στις 00:49 πμ τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η  Πρώτη Πλημμυρίδα ή Υψηλή παλίρροια θα είναι στις 07:16 πμ, το πρωί της Πέμπτης.  

ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΗΛΙΟΥ ΑΠΟ 55 ΠΟΛΕΙΣ

ΩΡΕΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΣ

Αιγίου

Κιάτο

Πάτρα

 
Αφάντου

Κως

Περαία

 
Άγιος Νικόλαος

Κυπαρισσία

Πέραμα

 
Αγριά

Λαύριο

Περαία-2

 
Αιγάλεω

Λευκάδα

Πολίχνη

 
Αίγινα

Λουτράκι

Ποτός (Θάσος)

 
Αλεξανδρούπολη

Μάνδρα

Πρέβεζα

 
Άλιμος

Μέγαρα

Πυλαία

 
Αλιβέρι

Μενεμένη

Πύλος

 
Ανάβυσσος

Μεσολόγγι

Πύργος

 
Αργοστόλι

Μεσολόγγι

Ραφήνα

 
Ασπρόπυργος

Μεσσήνη

Ρέθυμνο

 
Χαλκίδα

Μύκονος

Ρόδος

 
Χίος

Μύρινα

Σαλαμίνα

 
Κέρκυρα

Μυτιλήνη

Σητεία

 
Ελευσίνα

Ναύπακτος

Σκιάθος

 
Ερμούπολη

Ναύπλιο

Σούδα

 
Φαληράκι

Νάξος

Στυλίδας

 
Γκάζι (Κρήτη)

Νέα Αγχίαλος

Συκεών

 
Ηράκλειο

Νέα Αρτάκη

Θέρμη

 
Ιεράπετρα

Νέα Καλλικράτεια

Θεσσαλονίκη

 
Καλαμάκι

Νέα Μάκρη

Τριάντα

 
Καλαμαριά

Νέα Μηχανιώνα

Βασιλικών

 
Κάλυμνος

Νέα Πέραμος

Βόλος

 
Κάρυστος

Νέα Σμύρνη

Βούλα

 
Κάτω Αχαΐα

Νέον Καρλόβασι

Ξυλόκαστρο

 
Καβάλα

Νίκαια

Ζάκυνθος

 
Κερατσίνι

Παλαιό Φάληρο

   

Σύντομα και οι υπόλοιπες πόλεις!      

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, η δεύτερη άμπωτη (για την περιοχή της Κυπαρισσίας)  θα είναι στης 13:29 το μεσημέρι.
Επίσης αναφέρονται, για προϊδεασμό και τα δεδομένα παλίρροιας της επόμενης ημέρας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ: Οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω δεν αποτελούν δεδομένο και δεν προορίζονται για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά ορισμένα είδη θαλάσσιων σπορ, βιομηχανία, ή οποιαδήποτε άλλη θαλάσσια / παράκτια δραστηριότητα. Εί

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ: Οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω δεν αποτελούν δεδομένο και δεν προορίζονται για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά ορισμένα είδη θαλάσσιων σπορ, βιομηχανία, ή οποιαδήποτε άλλη θαλάσσια / παράκτια δραστηριότητα. Είναι ευθύνη του χρήστη να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα είναι κατάλληλα για τον επιδιωκόμενο σκοπό. Παρακαλείστε να ελέγχετε τις πραγματικές συνθήκες (καιρός, τοποθεσία, εξοπλισμός…κτλ) πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δραστηριότητας.