•  

Καλό μήνα σε όλους τους φίλους της θάλασσας και του ψαρέματος!

Βρισκόμαστε ήδη στην “καρδιά” του καλοκαιριού με το θερμόμετρο να…έχει πάρει τα “πάνω” του. Ελπίζουμε τουλάχιστον ο Ιούλιος 2021 θα παραμείνει ένας φυσιολογικός καλοκαιρινός μήνας.

Ευχόμαστε ΟΛΟΙ να μπορείτε να βρίσκεστε και “κάποια” θαλάσσια περιοχή, απολαμβάνοντας το καλοκαιρινό σας ψάρεμα.

Αυτός ο μήνας με τα μελτέμια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, το ψάρεμα είναι δύσκολο. Για όσους όμως βγουν με τα καΐκια/βάρκες/σκάφη τους για ψάρεμα, φέρνουν καλές ψαριές. Οι σφυρίδες, τα φαγκριά, οι στήρες και οι τσιπούρες βρίσκονται σε αφθονία. Επίσης δεν αποκλείεται να “δείτε” και σαρδέλες, γάβρους, κολιούς, σκουμπριά, πελαγίσιος μπακαλιάρο, γαύρος, αστακός, γαρίδες, γόπα, μαγιάτικο, μελανούρι, μύδια, ξιφίας, σαρδέλες, σαφρίδι, σκουμπρί, σουπιά, τόνος, ροφός, σάλπα, συναγρίδα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΨΑΡΕΜΑΤΑ!

Οι πληροφορίες που συμπεριλαμβάνει ο παραπάνω πίνακας ανανεώνονται μηνιαίως και εκτός από την “ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ” περιλαμβάνει και τις εξής ακόμα πληροφορίες, προκειμένου να πειραματιστείτε στο ψάρεμά σας.:

Την Ανατολή  και δύση του ηλίου με βάση την «Αθήνα» (επιλέξτε «πόλεις» για την περιοχή σας). Το μήκος ημέρας, αστρονομικό- Ναυτικό- Πολιτικό λυκόφως, το «ηλιακό μεσημέρι» σε χρόνο και απόσταση από την γη. Την ανατολή και δύση της σελήνης, απόσταση από τον μεσημβρινό, και φωτεινότητα αυτής και φυσικά, οι παλίρροιες και πότε θα πραγματοποιηθούν, από 83 πόλεις στην Ελλάδα.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω, δεν αποτελούν δεδομένο και δεν προορίζονται για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά ορισμένα είδη θαλάσσιων σπορ, βιομηχανία, ή οποιαδήποτε άλλη θαλάσσια / παράκτια δραστηριότητα.

Είναι ευθύνη του χρήστη να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα είναι κατάλληλα για τον επιδιωκόμενο σκοπό. Παρακαλείστε να ελέγχετε τις πραγματικές συνθήκες (καιρός, τοποθεσία, εξοπλισμός…κτλ) πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δραστηριότητας