Η ιστορία του Τζαγουάι από την Αυστραλία

Η απίστευτη ιστορία ζωής του Νέιθαν Τζαγουάι που γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη 1000 ατόμων, δεν πήγε ποτέ σε εμπορικό κέντρο και δεν έπαιξε playstation. Η αγάπη του για το ψάρεμα, το ράγκμπι και η ενασχόληση του με το μπάσκετ μετά τα 16 του χρόνια...

Η ιστορία του Τζαγουάι από την Αυστραλία

Βλέπει κανείς έναν καλαθοσφαιριστή που κερδίζει αρκετά χρήματα και νομίζει πως όλη του τη ζωή είχε την οικονομική ευχέρεια για να ζει άνετα.

Δεν είναι πάντα έτσι όμως... Τρανό παράδειγμα ο Νέιθαν Τζαγουάι του οποίου η ζωή μοιάζει με παραμύθι και ξετυλίγεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Ποτέ δεν περίμενε ότι θα παίξει μπάσκετ στην Μπαρτσελόνα, σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μπαμάγκα, σε μία πόλη 1000 ατόμων στην άκρη της χερσονήσου Cape York, στην πολιτεία του Queensland της Αυστραλίας κι έχοντας ως "πισίνα" τα νερά του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, του άρεσε να πηγαίνει με τους φίλους του για υποβρύχιο ψάρεμα, αναζητώντας πότε καραβίδες και πότε αστακούς.

"Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έπαιζα εδώ μπάσκετ. Δεν περίμενα ποτέ να φτάσει η καριέρα μου εδώ. Δεν πίστεψα ποτέ ότι η καριέρα μου θα ήταν μακριά από την Αυστραλία", παραδέχεται ο Νέιθαν Τζαγουάι.

Το υποβρύχιο ψάρεμα και το ράγκμπι ήταν εκείνα με τα οποία ασχολήθηκε ως παιδί, καθώς όπως παραδέχεται δεν πήγε ποτέ του ούτε σε εμπορικά κέντρα, ούτε έπαιξε το αγαπημένο παιχνίδι των αγοριών, play station.

"Πηγαίναμε 3-4 μέτρα κάτω από το νερό, ψάχνοντας για αστακούς. Ήταν πολύ διασκεδαστικό αλλά συνάμα και πολύ επικίνδυνο, καθώς υπήρχαν καρχαρίες", σχολίασε ο Αυστραλός θηριώδης σέντερ για να συνεχίσει:

"Η πόλη μου είμαι μία εξαιρετική πόλη για να χαλαρώσεις. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνεις. Πηγαίναμε για ψάρεμα, ή για κυνήγι. Όταν μεγάλωνες έπρεπε να βρεις κάτι να κάνεις, δεν είχες να πας σε κάποιο εμπορικό κέντρο ή να κάνεις κάτι άλλο. Κάθε μέρα μετά το σχολείο, εγώ και οι φίλοι μου "ξεπορτίζαμε". Μεγαλώνοντας έμαθα να παίζω ράγκμπι, οπότε το να παίζω δυνατά στη ρακέτα δεν είναι κάτι το φοβερό για μένα. Είμαι συνηθισμένος σε αυτό".

 

Μπορεί ράγκμπι να έπαιζε από παιδί, αλλά μπάλα μπάσκετ έπιασε στα χέρια του μετά τα 16 του χρόνια... Ένας θείος του, του συνέστησε να αρχίσει να παίζει μπάσκετ και από την πρώτη του κιόλας επαφή με το άθλημα έδειξε να έχει μεγάλο ταλέντο.

Ξεκίνησε από μία ομάδα στην Αυστραλία (Cairns Taipans) και στη συνέχεια έγινε ντραφτ, πριν αρχίσει να παίζει στην Ευρωλίγκα. Πέρασε από την Παρτίζαν όπου είχε την πρώτη του... γνωριμία με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Ούνιξ Καζάν, όταν και η ρωσική ομάδα αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα με 3-0 νίκες.

Φέτος θέλει να φτάσει μέχρι το Λονδίνο και δηλώνει ευλογημένος που ζει και παίζει στην Ευρώπη... "Είναι φοβερό που το μπάσκετ μπορεί να σε φέρει σε τόσα διαφορετικά μέρη και διαφορετικές χώρες. Συναντάς διαφορετικούς προπονητές και πολλούς καλούς ανθρώπους. Στην πόλη μου υπάρχουν προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και να είναι είμαι ένας από τους πρώτους που δεν πήρα αυτό το μονοπάτι. Είμαι ευλογημένος γι' αυτό", κατέληξε ο Τζαγουάι σε μία κατάθεση ψυχής.

comments powered by Disqus
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ rss icon

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ | ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο οδυνηρός υποβιβασμός της Ιντεπεντιέντε

Η ήττα από την Σαν Λορένσο αποδείχθηκε οδυνηρή για την Ιντεπεντιέντε. Τα τρία βασανιστικά χρόνια που οδήγησαν τον ιστορικό σύλλογο της Αργεντινής στον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία τoυ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Σχεδόν τα τριπλά χρήματα σε Χάινς!

Στην Αμερική βρίσκεται ο Κάιλ Χάινς, ενώ ο Ολυμπιακός του έχει κάνει δελεαστική πρόταση παραμονής για τα επόμενα δυο χρόνια, τριπλασιάζοντας σχεδόν τις ετήσιες αποδοχές του. Ο Αμερικανός επιφυλάχθηκε να απαντήσει καθώς έχει και προσφορά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αισιοδοξούν στο λιμάνι, διαβάστε το ρεπορτάζ

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αν άκουγα τον Διαμαντίδη, θα έπαιζα ως τα ... πενήντα!

Το να βάλεις τέλος σε μία καριέρα 21 τίτλων δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά ο Κώστας Τσαρτσαρής επέλεξε το ιδανικό φινάλε για τον ίδιο, όπως είπε στο Sport24.gr. Διαβάστε ποιον θεωρεί δεύτερο πατέρα του, γιατί δεν αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού και γιατί τον πρώτο καιρό στο Περιστέρι ήταν για... μπάτσες (vids)

ΕΠΟ | ΔΩΝΗΣ

"Δώνη, θα σε σκοτώσουν"

Εκδικάστηκε στην ΕΠΟ την Δευτέρα (17/6) η πολύκροτη υπόθεση της προσφυγής του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του κατά του ΠΑΟΚ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Β. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Και μετά σου λένε Κατίδης, Σταματής...

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την γενναία απόφαση του ισπανού μέσου Μιγκέλ Κορδέρο να δεσμευτεί για 4 χρόνια με την ΑΕΚ της Γ' Εθνικής όταν άλλοι ποδοσφαιριστές δείχνουν να έχουν το μυαλό τους πάνω από το κεφάλι τους, μη αναλογιζόμενοι τι γεννιέται στην ποδοσφαιρική Ένωση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τρία χρόνια Μαρινάκης

Σαν σήμερα πριν ακριβώς τρία χρόνια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε την ΠΑΕ Ολυμπιακός παίρνοντας την σκυτάλη από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το Sport24.gr θυμάται τους προπονητές, τους 43 παίκτες, τις αρχικές διαφωνίες και εν τέλει το deal με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24

Πρότεινε το SPORT24 μέσω του Google
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή