Δράκαινα, το δηλητηριώδες ψάρι της άμμου
Παρακαλούμε “δώστε” λίγο προσοχή σε αυτό το (φαινομενικά) μικρό και κάτω από 10 εκατοστά αμμώδη-χρωματιστό ψάρι της θάλασσας. Ξοδεύει τον μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, με το να βρίσκεται θαμμένο στον βυθό, με το δηλητηριώδες ραχιαίο πτερύγιο του, να “διακρίνεται” πάνω από την αμμώδη επιφάνεια. Σε (ευτυχώς) σπάνιες περιπτώσεις, κυρίως όταν τα ψάρια αυτά είναι σε αφθονία, τοποθετούνται “στην σειρά” και όρθια μαύρα τρίγωνα κοσμούν τον αμμώδη βυθό.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, διότι πρόκειται για την γνωστή σε όλους τους ψαράδες ΔΡΑΚΑΙΝΑ!
Ελπίζουμε κάνεις να μην έχει την ατυχία, να “πατήσει” ή να “τσιμπηθεί” από δράκαινα.
Από εμπειρίες παθόντων, ο πόνος, στο “τσίμπημά” της περιγράφεται, συνήθως, ως παροξυσμικός. Όταν το πτερύγιο της διαπεράσει την ανθρώπινη σάρκα και διαχύσει το δηλητήριο της, για τις δύο πρώτες ώρες, ο πόνος θα είναι πολύ έντονος. Το σημείο του τραυματισμού θα γίνει κόκκινο και θα διογκωθεί η μολυσμένη περιοχή, η οποία και θα “νιώθεται” μουδιασμένη, μέχρι και την επόμενη ημέρα. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι, ο ερεθισμός σε συνδυασμό με τον πόνο μπορεί να διαρκέσει έως και… δύο εβδομάδες! Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, η «μαύρη» ράχη της (το αγκάθι της) μπορεί να σπάσει, μένοντας “μέσα” στην ανθρώπινη σάρκα και η οποιαδήποτε ενεργεία για την αφαίρεσή της, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία στον παθόντα, μέχρι την πλήρη αποβολή της.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ:
Το δηλητήριο της δράκαινας έχει ένα τύπο πρωτεΐνης που είναι πολύ ασταθής με τη θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι, η μόνη θεραπεία είναι να τεθεί το σκέλος που τραυματίστηκε σε πολύ ζεστό νερό, τόσο, ώστε να μην προκαλέσει στον παθόντα έγκαυμα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, η συγκεκριμένη πρωτεΐνη μπορεί να διασπαστεί σε θερμοκρασίες άνω των 40 ° C. Αυτός ο τρόπος, θα επιφέρει μια ταχεία και μόνιμη ανακούφιση από τον πόνο, όμως… μια ιατρική διάγνωση κρίνεται απαραίτητη.
ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΕΞΑΡΣΗ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΩΝ:
Οι περισσότερες αναφορές για τσιμπήματα δράκαινας εστιάζονται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ψάρι βρίσκεται σε αφθονία αυτό τον μήνα. Ο λόγος είναι ότι, την περίοδο εκείνη, υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου στην θάλασσα.
ΤΡΟΠΟΙ ΑΛΙΕΥΣΗΣ:
Η δράκαινα αλιεύεται πολύ συχνά με καλάμι ή «καθετή» και είναι πολύ χαρακτηριστικό και έντονο το χτύπημα της. Αρκετοί «νέοι» ψαράδες, κόβουν το παράμαλλο και την πετούν στην θάλασσα, προκειμένου να την αποφύγουν, ένω όσοι είναι “φίλοι” με το παραπάνω ψάρι, την κρατούν απομονώνοντας, το δηλητηριώδες αγκάθι της.
ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ;
Στις μέρες μας δεν έχει παρατηρηθεί ότι το τσίμπημα από δράκαινα επιφέρει θάνατο. Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήσαμε στο διαδίκτυο, με κάθε επιφύλαξη, φημολογείται ότι υπήρξε ένα κρούσμα θανάτου σε ψαρά, όταν δέχτηκε πολλαπλά τσιμπήματα από μια μεγάλο-δράκαινα (περίπου το 1933). Όμως, δεδομένου ότι αυτή είναι η και μόνη περίπτωση θανάτου που εντοπίσαμε και σε συνδυασμό ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο πόρισμα, πιθανόν το παραπάνω θύμα, να πέθανε από άλλες ιατρικές αιτίες, τις οποίες επιδείνωσαν τα πολλαπλά τσιμπήματα που δέχτηκε από το συγκεκριμένο ψάρι.
Ως επίλογος των παραπάνω είναι ότι, θα πρέπει να σεβόμαστε και να προσέχουμε τον υδρόβιο πλούτο.
ΔΕΊΤΕ ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ
Βασω
23 Ιουνίου 2024 @ 9:56 μμ
Εμένα με τσίμπησε δράκαινα πριν 15 μέρες κ έχω αφόρητο πόνο ακόμα πάω στο νοσοκομείο κ μου λένε θα περάσει.,εν τω μεταξύ έχω πάρει μια βδομάδα αντιβίωση ..βλέπω Ματίς μαύρες οπες κ φοβάμαι μην έμειναν μέσα τπτ αγκάθια
psarema.net
9 Ιουλίου 2024 @ 1:56 μμ
Πως είστε σήμερα; Εάν έχετε θεραπευτεί πλήρως, θα μπορούσατε να μας πείτε τί αγωγή ακολουθήσατε; …και πόσος χρόνος απαιτήθηκε για την αποθεραπεία;
Παναγιώτης
1 Ιουνίου 2024 @ 4:01 μμ
Ενώ ψαρεβα στο σκάφος του μπαμπά έπιασα μια δρακενα 1 κιλό και μου μπιχθικε στην κλιδοση σε μια φλεβα με πόναγε πολύ 3 ώρες αλλά μετά μπήκα στην μπανιέρα με εβαλε ο μπαμπάς μου με ζεστό νερό για 45 λεπτά και το δηλητήριο αδρανοποίηθηκε αλλά ήταν πρησμένο για εβδομάδες .
ΧΑΡΗΣ
5 Σεπτεμβρίου 2021 @ 11:00 μμ
Με τσίμπησε φέτος Αστυπάλαια. Μετά από περπάτημα αρκετών ωρών μέσα στην παραλία λίγο πριν βγω. Τριπλό τρύπημα λίγο πιο κάτω απτην φτέρνα όπως κοιτάζω την παρούσα μου. Πολύ πιθανών να μου έχει μείνει και λίγο μέσα γιατί βλέπω κατι σαν μαυρη οπή όσο περνάει ο καιρός. Εν ολίγης αφόρητος πόνος για 1 ώρα τελικά τοπική ένεση ξυλοκαινης με επανέφερε. Πόνος τόσο έντονος που είπα από δω και πέρα μόνο παντόφλα η οτιδοιοοτε εκτός γυμνό πόδι. Καλύτερα ρεζίλι πάρα φρίκη και όλα τα παραπάνω. Και εγώ το ίδιο απορούσα όσο υπέφερα πως ένα τόσο δα ψαράκι να τα κάνει όλα αυτά. Καλύτερα να μη σου τύχει.
Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2020 @ 5:29 μμ
Πεντε χρονων κορίτσι. Ήμασταν στη θάλασσα στον κορινό και πάτησα δρακαινα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιου, έκλαιγα πάρα πολυ και με πονούσε πάρα πολύ έντονα. Πρηστηκε αρκετά! Πήγαμε στο νοσοκομείο της Κατερίνης, μου δώσανε αλγκοφρεν και μου πήρανε αιμα. Περίμενα μια ώρα για τα αποτελέσματα αίματος.Μετά από μια ώρα σταμάτησε ο πόνος και άρχισε να ξεπρηζεται και τώρα είμαι καλά.
Olga
16 Αυγούστου 2020 @ 2:21 μμ
Το μικρό (12 χρονων) τον τσίμπησε στο δαχτυλο του ποδιού στη θάλασσα , πονεσε έντονα, σε μια ώρα πρηστικε. Πήγαμε νοσοκομείο, του έδωσαν κορτιζόνη, xozal…μετα αντιβίωση για 6 μέρες. 3 μέρες το πόδι ακόμα πρησμένο, πόνος υποχώρησε. Το βάζουμε και στο ζεστό νερό….
Ν. Κουκουδάκης
13 Ιανουαρίου 2020 @ 9:42 πμ
Κάποτε με τρύπησε δράκαινα. Το καλύτερο φάρμακο μέχρι να πάει κάποιος στον γιατρό, είναι να κάψει μια ελιά και να την βάλει στο τρύπημα.
μου το είπε γέρος ψαράς στην Ύδρα, και η ανακούφιση ήταν μεγάλη.
Τώρα για το μέγεθος έχω δει και μέχρι κοντά ένα κιλό. γιαυτό προσοχή μη μπερδευτείτε. Κάποτε στον Καναδά πήραμε δύο δράκαινες, η μία 9 κιλά, και η άλλη 11.
Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2018 @ 3:19 μμ
Πατησα και εγω δρακαινα αφορητος πονος ηταν να λυποθυμισω..πηγα γιστρο μου εβαλα ενεση κορτιζονη και εμβολιο τετανου επισης χαπια για αλεργειες
Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2021 @ 11:49 πμ
Κι εγώ έχω τσιμπηθεί από δράκαινα. Μούδιασμα αμέσως ένιωσα και πόνο. Έβαλα ξύδι και σε μια ώρα περπατούσα! Οπότε παραθέτω και άλλο.ενα γιατροσόφι.
Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2023 @ 11:49 μμ
Το εμβόλιο τετάνου γιατί το έκανες
Παναγιώτης
4 Ιουνίου 2024 @ 11:00 μμ
Ενώ ψαρεβα στο σκάφος του μπαμπά έπιασα μια δρακενα 1 κιλό και μου μπιχθικε στην κλιδοση σε μια φλεβα με πόναγε πολύ 3 ώρες αλλά μετά μπήκα στην μπανιέρα με εβαλε ο μπαμπάς μου με ζεστό νερό για 45 λεπτά και το δηλητήριο αδρανοποίηθηκε αλλά ήταν πρησμένο για εβδομάδες .
Νικος
8 Αυγούστου 2018 @ 4:45 μμ
Πατησα δρακαινα στη γλυφα στο αρκουδι. Πεταχτηκα απο τον πονο σαν να με χτυπησε ρευμα. Ο πονοσ μου περασε μετα απο 10 λεπτα χωρισ να βαλω τιποτα. Μαλλον με πηρε ξωφαλτσα. Φαινονταν δυο τρυπες στο ποδι.
Κατερινα
10 Ιουνίου 2018 @ 10:38 πμ
Με τσιμπησε δρακαινα στα χερια, ο πονος αφορητος, μου εκαναν κορτιζονη ενεση αμεσως, νοσιλευτηκα 5 μερες στο μοσοκομειο, αντιβιωσεις, κορτιζονη κλ και μετα δυο βδομαδες, τα χερια μου πονουν, δεν κλεινουν απο το πρηξιμο. Μαλλον θα χρειαστει χειρουργο να το ανοιξει. Ειναι μεγαλος ο κινδυνος.
Θάνος
3 Σεπτεμβρίου 2017 @ 2:58 μμ
πριν από περίπου 10 μέρες πάτησα μία με το διπλανό δάχτυλο από το μεγάλο. αφόρητος πόνος, σαν ηλεκτρικό ρεύμα/κάψιμο και μούδιασμα (όλα αυτά μαζί) για 50 λεπτά. μετά πρήστηκε το δάχτυλο και η περιοχή από τα δάχτυλα μέχρι τον αστράγαλο. και ξαφνικά και για κανά δύωρο ίδρωνε το συγκεκριμένο σημείο, χωρίς καν να καταλαβαίνω ότι ιδρώνω. πολύ περίεργο πράγμα. την επόμενη μέρα πήγα στο γιατρό, απλά για να επιβεβαιώσει ότι ήταν δράκαινα. δεν πήρα τίποτα, απλά φρόντισα και το καθάρισα στην αρχή με νερό και μετά από καμιά ώρα έριξα πολύ ζεστό νερό. ακόμα και σήμερα, όταν περπατάω νιώθω μια ενόχληση στο δάχτυλο. πρωτόγνωρη εμπειρία. απλά θέλει ψυχραιμία-δύσκολο το ξέρω.
Κυριακή Θωμά
17 Ιουνίου 2017 @ 2:31 μμ
16 Iουνίου 2017
Παραλία Σαχάρα, Ηράκλεια… δυο βήματα στο νερό και πάτησα την δράκαινα…νόμιζα πως πάτησα γυαλί και κόπηκε το δάκτυλο μου, αλλά αίμα δεν έβλεπα…ο αφόρητος πόνος εξελίχθηκε ραγδαία σε αίσθηση καψίματος και μέχρι να με επιβιβάσουν στο αυτοκίνητο με κατεύθυνση το Κ.Υ Νέας Καλλικράτειας ήμουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση … εκεί αμέσως μου βύθισαν το πόδι σε πολύ ζεστό νερό για μια περίπου ώρα, για να αδρανοποιηθεί το δηλητήριο του ψαριού και μου χορήγησαν ένα Xozal… o πόνος πέρασε σε 3 ώρες αλλά το πόδι είναι πρησμένο, έως τώρα που είναι η επόμενη μέρα, μέχρι τον αστράγαλο
Τι δεν θα ξεχάσω; τον πραγματικά αφόρητο πόνο …!
Φαίδων Ζαχαριου
16 Ιουνίου 2017 @ 3:50 μμ
αξεχαστος πονος στην αμμωδη παρααλια της Βαρκιζας 1976 ευτυχως δεν πριστηκε και περασε με μια ενεση στις πρωτες βοηθειες της παραλιας ΕΟΤ ΒΑΡΚΙΖΑΣ
Giorgos Gounaris
16 Ιουνίου 2017 @ 11:18 πμ
Προσοχή μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα υγειας
Sofia-Kyriakos Vasilikogiannaki-Xatzisavvas
15 Ιουνίου 2017 @ 3:46 μμ
ΚΑΝΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥΠΑ!!!
Apostolis Polychronou
15 Ιουνίου 2017 @ 2:30 μμ
Εμεις βγαλαμε σε παραγαδι που το πηραν τα ρευματα και το πηγαν σε αμμουδες κοντα στους 35-40 ποντους δρακαινες ,τι 10 ποντους ρε παιδια ,μιλαμε για θηρια !!!
psarema.net
15 Ιουνίου 2017 @ 3:33 μμ
Ισχύει, όμως αναφερόμαστε στο σύνηθες μέγεθος. 😉
Αντριάνα
7 Οκτωβρίου 2019 @ 2:35 μμ
Παιδιά τι γίνεται όμως αν δεν την καθαρίζεις σωστά; δεν βρίσκω κανένα άρθρο για δηλητηριαση αν την καταναλώνεις! Μόλις εβρασα μια σούπα και είχε μια δρακαινα μισό κιλό μέσα. Την δοκίμασα , μια κουταλιά, για να δω το αλάτι, και μία μπουκιά ψάρι πολύ μικρή. Με έπιασε ξαφνικά στο πεντάλεπτο, μούδιασμα στο κεφάλι και ζαλάδα. Έκανα επίτηδες εμετό και ήπια το λεμόνι που είχα για την σούπα. Ακόμα νιώθω μούδιασμα, αλλά μόνο αυτό!
Thanasis Karanikos
13 Ιουνίου 2015 @ 9:45 μμ
Πάτησα την δράκαινα με το που βγήκα από τη θάλασσα, πάτησα με το δάχτυλο μου το αγκάθι της. Αμέσως άρχισε να με πονάει φριχτά και σε λίγα λεπτά άρχισε να πρήζεται, να μουδιάζει και να τρέχει αίμα. Ο πόνος ερχόταν και έφευγε και μια στιγμή ένοιωσα ότι θα λιποθυμήσω.Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να βάλετε αμμωνία για να ανακουφιστεί εκείνο το σημείο από τον πόνο και να είστε ψύχραιμος. Η ώρα που το έπαθα ήταν περίπου 12 και μισή το μεσημέρι και τώρα είναι 10 και τέταρτο το βράδυ και ακόμα με πονάει. Ήταν το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού και αυτό μου χάλασε τη διάθεση.Ελπίζω να μην σας τύχει
ποτέ!
Ειρήνη Καρανίκου.
Koulis Evangelou
28 Απριλίου 2015 @ 5:00 μμ
εχω κανει 8 μερες νοσοκομειο ………μου χορηγηθηκε μορφινη για να ηρεμισω απο το πονο!! μετα κορτιζονη και αντιβωση!! Ισως γιατι ηταν η 4 φορα που με τσιμπουσε και μαλλον θα ειχα κατι σαν αλλεργικο σοκ!! Τις προηγουμενες 3 δεν ειχα κατι το ιδιαιτερο εκτος απο τον συνηθισμενο φρικτο πονο. Το αντιδοτο ειναι η αλκαλικη αμμωνια!! (απαγορευμενη ειναι δυστηχως)
zampelis giorgos
14 Ιουνίου 2018 @ 2:56 μμ
ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ , ΕΝΩ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ . ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ….
Ζίνα Κόλλια
28 Απριλίου 2015 @ 5:00 μμ
Εγώ καταλάθος πάτησα μια δράκαινα και:
Πήγα να λοιποθυμίσω, μου μούδιασαν τα πόδια και τα χέρια, πρίστηκε το πόδι μου και τέλος μετά από σχεδόν 3 εβδομάδες ακόμα με πονάει το πόδι μου… Μακάρι να μην σας τύχει!
Michalis Stavropoulos
28 Απριλίου 2015 @ 5:00 μμ
Εγω σημερα το πρωι,ψαρευα στην Κορινθο με καλαμι απο στερια.Επιασα ενα μικρο ψαρακι κοντα 10 εκατοστα.Πηγα να το ξαγκιστρωσω να το πεταξω στο νερο,χωρις να ξερω οτι ειναι Δρακαινα.(Μπηκα στο Ιντερνετ και το βρηκα)Με καρφωσε στο μεγαλο δακτυλο στο χερι.Το πιεσα εβγαλε αρκετο αιμα,αλλα το τσουξιμο πολυ εντονο,και πρηστηκε .Ειναι βραδυ τωρα και ακομα εχω ενοχληση.Διαβασα οτι πρεπει αμεσως να το βαλης σε ζεστο νερο,το οποιο σκοτωνει το δηλητηριο.Για αυτο χρειαζετε προσοχη.
Kleanthis Kefalas
28 Απριλίου 2015 @ 5:00 μμ
Κλείσαμε 2 εβδομάδες από το τσίμπημα δράκαινας και ακόμα δεν έχω συνέλθει. Ψάρευα στους Αγίους Θεοδώρους και μετά από ένα εκπληκτικό τσίμπημα στο καλάμι μου έφερα μια δράκαινα περίπου 300 γραμμάρια. Τέλεια σούπα είπα στην αρχή αλλά όταν πήγα να την βγάλω από το αγκίστρι μου με το μυτοτσίμπιδο μου, δηστυχώς, έγινα σούπα εγώ. Σπαρτάρισε και με έγδαρε με τα δηλητηριώδη αγκαθια της στην πάνω πλευρά του αντίχειρα. Ο πόνος ήταν αφορητος σε συνδυασμό με ένα κάψιμο που έδινε συνεχώς πιο δυνατή ένταση. Δεν υπάρχουν μυστικά για το τσίμπημα της δράκαινας. Έτρεξα αμέσως στο νοσοκομείο. Μετά από 2 ενδοφλέβια παυσίπονα, 1 αντιαλεργικό ορό και 1 φυσιολογικο όρο και εννοείται βάζοντας το χέρι μου συνέχεια σε καυτό νερό μετά από 4 ώρες ο πόνος υποχώρησε. Παρ’ όλα αυτά εδώ και 2 εβδομάδες βλέπω το πρήξιμο να υποχωρεί ( αφου είχε γίνει το χέρι μου σαν του HULK) αλλά ακόμα ταλαιπωρούμαι γιατί δεν έχει συνέλθει εντελώς. Εύχομαι να μην σας τύχει ποτέ … και μην παραμυθιάζεστε ότι στην άμμο που κολυμπάμε δεν υπάρχουν … εκεί παραμονεύουν πάντα!!! Πάντως η επόμενη που θα πιάσω θα γίνει σίγουρα σούπα στο πιάτο μου ετσι απλά για εκδίκηση για τον πόνο που τράβηξα… Είμαι ο Κλεάνθης και μετά από τσίμπημα Δράκαινας …λέω οτι είμαι καλά…!!!
zampelis giorgos
14 Ιουνίου 2018 @ 2:58 μμ
ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ …
Ζαφείρουλα
24 Μαρτίου 2021 @ 11:54 πμ
Έριξα ξύδι στο σημείο του τσιμπήματος κ πέρασε.
manolistzi
12 Οκτωβρίου 2013 @ 9:42 πμ
Και εγώ για κοκοβίο το πέρασα και το έπιασα και με τσίμπησε. Αμα αμέσως πιέσεις το σημείο που σε τσιμπήσει και βγάλεις το αίμα μέχρι να σταματήσει να τρέχει δεν πεθαίνεις τίποτα μόνο πόνο για κανένα 10 λεπτό. Στην παραλία του Αγίου Νικόλα στην Θήβα εκεί ημουν χτες και έβγαιναν 3-3 με την πετονιά.
Nafunkykotes
12 Σεπτεμβρίου 2013 @ 2:22 μμ
Εμένα σήμερα το πρωί με τσίμπησε στο ψάρεμα,το μόνο ενοχλητικό ήταν ο πόνος.Χειρότερος και απο πονόδοντο.Λίγο ζεστό νερό και αλοιφή και τελείωσε το έργο.
fisher
13 Σεπτεμβρίου 2013 @ 11:04 πμ
Τι αλοιφή έβαλες Φιλέ?
Μαρακιι
5 Ιουλίου 2013 @ 12:53 πμ
Βασικαα περσυ το καλοκαιρι ενω ημουνα στην 8αλασσα πατησα κατι .. αρχισα να ουρλιαζω αμεσως & μολις κοιτα3α το ποδι μ ητανε καταμαυρο απο το δηλητηριο .. πηγα στην ακτη & 1 κυρια μ ειπε να σταυρωσω το τσιμπημα με ασημι ή χρυσο .. μιλαμεε περασεε αμεσως .. μετα απο μενα ποσες κοπελες πα8ανε το ιδιοο ..
Pagomenos Manos
29 Ιουνίου 2013 @ 4:50 μμ
theli megali prosoxi i megales exoyn kai sto plai agathakia alla ine poli nostimo psari
Thomas Antoniou
29 Ιουνίου 2013 @ 4:49 μμ
αν φατε τσιμπιμα απο σκορπιο η δρακενα δοκομαστε να βαλετε αμεσως το αντερο με τις ακαθαρσιες του στο τσιμπιμα σε δευτερολεπτα εχει παρει τον πονο …!!!!!!
Elias Katsinas
29 Ιουνίου 2013 @ 4:48 μμ
ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ……..
Terry Chrisomallos
29 Ιουνίου 2013 @ 4:31 μμ
απ’τη ποιο ωραια σουπα…… ο θεος να σε φυλα’ι’
Δημήτρης Πασχαλίδης
29 Ιουνίου 2013 @ 4:30 μμ
Ατιμο ψαρι.δεν ψοφαει με τιποτα κι ευτυχως δεν με εχει τσιμπησει καμια φορα.βασικα πεφτει ψαλιδακι και κοψιμο στην πετονια.ειτε μεγαλη ειτε μικρη.δεν βρισκω το λογο να ρισκαρω να την βγαλω απο το αγγιστρι,ενα σπαρταρισμα αρκει να την “πατησεις”
Dennis Anastassiou
29 Ιουνίου 2013 @ 4:29 μμ
τι να πω.. περαστικά ..και προσοχή από ‘δω
Δημητρης Σαββιδακης
29 Ιουνίου 2013 @ 4:28 μμ
κεντρο υγειας σπατα καρδιοτονοτικη ενεση και το απογευμα στο λαικο νοσοκομειο στον ορο μεχρι αργα το βραδυ
Dennis Anastassiou
29 Ιουνίου 2013 @ 4:27 μμ
γιατρός … το είδε;
Δημητρης Σαββιδακης
29 Ιουνίου 2013 @ 4:26 μμ
απο 7 γεναρη που χτυπησε τον πατερα μου μεχρι ιουλιο το χερι μεχρι το μπρατσο πρησμενο
Dennis Anastassiou
29 Ιουνίου 2013 @ 4:25 μμ
το δηλητήριο της δράκαινας εξουδετερώνεται είτε με καυτό νερό (είτε πλησιάζουμε την κάφτρα του τσιγάρου) είτε με υπερμαγγανικο κάλιο … (που καλό είναι κάθε ψαράς να έχει λίγο μαζί του…)
Stayros Karamanlis
28 Ιουνίου 2013 @ 10:08 μμ
αν σε τσιμπισει ζοντανη και λιγο μεγαλη δεν θα το ξεχασεις ποτε νομιζεις απο τον πονο οτι θα σταματισει η καρδια σου
Alex Bwh
28 Ιουνίου 2013 @ 10:05 μμ
φιλε χτες με τσιμπησε μια (για πολλοστη φορα) που ηταν κανα 10 λεπτο πεθαμενη… πιεσα λιγο σημειο να φυγει λιγο αιμα και μετα κομπλε… αν δεν εχεις αλεργεια ειναι σαν τσιμπιμα μελισας.. (μην πω οτι ειναι kai ποιο light apo melisas )
Alex Maxhtec 94
28 Ιουνίου 2013 @ 9:40 μμ
Για σας…θα ήθελα να σας περιγράψω 1 περιστατικό που μου ετυχε περυσι
Σαν ήμουν στην θάλασσα και παίζαμε με τα ξαδέρφια μου με τη μπάλα μέσα στο νερο..ξαφνικα ενιοσα 1 τσιμπιμα στο δάκτυλο του ποδιού…στην αρχή νόμιζα καμιάν πέτρα ήταν και μετά από 2-3 λεπτα θα μου περνούσε..αλλα δεν μπορούσα ναπερπατισω….πονοησα τοσο πολύ…τα ξαδέρφια μου με βοηθηνε να βγω έξω όσ τα κρεβατακια…λιγο πιο κατω ήταν γιατρός και με πήγα εκεί…και μου ιπε να παω προτες βοήθειες η να βάλω το δάκτυλο μου σρ ζεστό νερο…σε 1 κουβά βάλαμε νερο της θαλασασ π ήτανε ζεστό
Μετά απο 30 λεπτα περιπου το ζεστό νερο σκότωσε τα τοξίνες του δηλιτηριου και όλα ηταν μια χαρά…απο τότε προσέχω που περπατο στη θαλασσα
Manolis
28 Ιουνίου 2013 @ 9:59 μμ
Diladi file sou perase me zesto nero? 😮
fisher
13 Σεπτεμβρίου 2013 @ 11:02 πμ
NAI! filos! Me arketa zesto nero pernaei!!!
nikolas
28 Ιουνίου 2013 @ 9:24 μμ
Μα καλά? Πως είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό ψαράκι να είναι τόσο επικίνδυνο?
Περισσότερο με “κοκωβιό” μου μοιάζει!!! 😛
afroditi
28 Ιουνίου 2013 @ 10:11 μμ
Den se exei tsimpisei mallon. Giayto!
Jimmy
28 Ιουνίου 2013 @ 12:48 μμ
Afiste pedia ke Elena me exi tsimpisi drakaina paraligo na pethano
Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2021 @ 11:52 πμ
Εγώ έριξα ξύδι στο σημείο του τσιμπήματος και μου πέρασε σε μια ώρα.