Ψαρεύοντας “κεφαλόπουλα”
Eνα σχετικά εύκολο ψάρεμα, ακόμα και για τους αρχάριους του καλοκαιριού, είναι αυτό των κέφαλων με πολυάγκιστρο. H ευκολία του συνίσταται τόσο στην τεχνική, που δεν απαιτεί τρομερή εμπειρία και τέχνη, όσο και στο ότι τα ψάρια αυτά τα βρίσκουμε στα περισσότερα παραλιακά μέρη της χώρας μας
.
Από τις ακτές και τους μόλους μπορούμε να κάνουμε επιτυχημένα ψαρέματα με στόχο ένα από τα νοστιμότερα ψάρια των ελληνικών θαλασσών, εφόσον τα νερά που ψαρεύουμε είναι καθαρά. Oι κέφαλοι μπορεί να είναι «παρεξηγημένο ψάρι» από κάποιους, για τους ψαράδες όμως που ξέρουν αποτελούν νοστιμότατο έδεσμα και φυσικά το ψάρεμά τους είναι ενθουσιώδες. Θα πρέπει να παραδεχθούμε βέβαια ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου το συγκεκριμένο ψάρι είτε μυρίζει πετρέλαιο είτε περιφέρεται σε αποχετεύσεις όπου βρίσκει την τροφή του, γι’ αυτό όπως προαναφέραμε το ψαρεύουμε σε «καθαρά νερά»!
Yπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιοι επιτήδειοι ψαρεύουν τσιπούρες σε μεγάλα βρόμικα λιμάνια και τις διαθέτουν σε πανάκριβες ψαροταβέρνες, οι οποίες τις σερβίρουν ως άγριες πελαγίσιες… Σημασία λοιπόν δεν έχει τόσο το είδος του ψαριού, αλλά ο τόπος που θα το ψαρέψουμε!
Στον τόπο των διακοπών μας τα νερά είναι συνήθως καθαρά. Eνα τέτοιο μέρος θα επιλέξετε για να πραγματοποιήσετε την αλιευτική σας εξόρμηση. Aυτή την εποχή κατέβαιναν μικρά, αλλά και μεγάλα πελαγίσια κομμάτια, που μπορούμε να συλλάβουμε με πολυάγκιστρα.
Πολυάγκιστρα μπορούμε να αγοράσουμε από τα καταστήματα πωλήσεως ειδών αλιείας σε διάφορα μεγέθη. Θα ζητήσουμε τον τύπο όπου τα αγκίστρια είναι δεμένα κατευθείαν στην πετονιά, το ένα μετά το άλλο. Mπορούμε όμως αν θέλουμε να δέσουμε τα δικά μας, ώστε να χρησιμοποιήσουμε τον τύπο της επιλογής μας.
…ΕΔΩ η συνέχεια!
Πηγή: http://www.ethnos.gr