Μικροί και μεγάλοι βρίσκονται μέσα στη θάλασσα και ελέγχουν τα δίχτυα. Λίγο αργότερα όλοι θα μαζεύονταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο…

21111_621_355

Δεν υπολόγιζαν σε αυτό που τους έτυχε στη δοκιμή για την αναβίωση του εθίμου του “κωλοβρέχτη” ή “γρίπου” στη Σούδα Χανίων. Όλοι ήταν εκεί κάνοντας μια πρόβα για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας και αφορά στην αναβίωση του εθίμου που έχει να κάνει με μια παλιά τεχνική ψαρέματος. Ενώ είχαν ρίξει τα δίχτυα στη θάλασσα στην περιοχή του Βλητέ και ήταν οι ίδιοι μέσα στη θάλασσα μέχρι τα γόνατα, κάτι απρόοπτο ήρθε να τους ανατρέψει τη δοκιμή. Μια θαλάσσια χελώνα είχε πιαστεί στα δίχτυα! Αμέσως την ελευθέρωσαν από τα δίχτυα και την άφησαν να φύγει στη θάλασσα ενώ ο ενθουσιασμός κυρίως των πιτσιρικιών που έβλεπαν από κοντά μια θαλάσσια χελώνα ήταν μεγάλος.

Να θυμίσουμε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βλητέ την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 19.00 κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει αναβίωση του παλιού τρόπου ψαρέματος, παρουσίαση αλιευτικών εργαλείων καθώς και κατασκευή του ειδικού διχτυού και επίδειξη από παλιούς και έμπειρους ψαράδες.

Πηγή: flashnews.gr