Προειδοποίηση για απάτες με τον μπακαλιάρο!

Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζουν το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, κάνοντας έρευνα αγοράς από διάφορα ιχθυοπωλεία, καθώς η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για να αποφευχθεί η απάτη.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, όπως κάθε χρόνο γιορτάζοντας την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στις 25 Μαρτίου, η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών σχεδιάζει να φάει τον διασημότερο μπακαλιάρο, το δημοφιλές ψάρι της ελληνικής κουζίνας. Ωστόσο, λόγω της δημοφιλίας του, υπάρχει η πιθανότητα απάτης από ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ένα άλλο ψάρι ως μπακαλιάρο, παρόλο που δεν είναι. Αυτό το ψάρι ονομάζεται λινγκ και ήδη έχει εντοπιστεί σε ιχθυοπωλεία.

Με μεγάλη ευκολία μπορεί να διακρίνει κανείς τον πραγματικό μπακαλιάρο από το φιλέτο λινγκ. Πώς; Ο μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δύο πλευρές του. Συνήθως είναι ορατή μόνο η μία γραμμή, καθώς η άλλη είναι κρυμμένη από την κοπή του ψαριού.

Επιπλέον, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εκφράζει την ανησυχία της για την ποιότητα του ψαριού που προσφέρεται στην αγορά, ειδικά όταν αυτό προέρχεται από άγνωστες πηγές ή δεν έχει περάσει από τις κατάλληλες επεξεργασίες και διαδικασίες απολύμανσης. Συνεπώς, συνιστά στους καταναλωτές να επιλέγουν προϊόντα από αξιόπιστους προμηθευτές και να ακολουθούν τις οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση και παρασκευή του μπακαλιάρου.

Τέλος, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας επισημαίνει ότι η κατανάλωση μπακαλιάρου μπορεί να συνεισφέρει στην υγιεινή διατροφή, καθώς πρόκειται για ένα πλούσιο πηγή πρωτεϊνών ψάρι και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Ψάρεμα LRF και εξερεύνηση σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο της δεκαετίας ’60

Ένα ενδιαφέρον βίντεο που περιλαμβάνει την τεχνική του lrf ψαρέματος, αλλά και μια εξερεύνηση σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο της δεκαετίας του ’60.

Κατασχέθηκαν 40 κιλά ψάρια για παράνομη αλιεία

Το Λιμενικό Τμήμα της Π. Επιδαύρου παρέδωσε το πρωί Δευτέρας 20 Μαρτίου μια ποσότητα 40 κιλών ψαριών στο Συσσίτιο Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, για να διατεθούν σε συμπολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Τα ψάρια κατασχέθηκαν μετά από έλεγχο για παράνομη αλιεία, που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου, στην Παλαιά Επίδαυρο. Επιβλήθηκε πρόστιμο στον αλιέα για την παράνομη αλιεία.

 

Μεγαθήρια της θάλασσας εμφανίζονται στα νερά της Γάζας

Στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας αλιεύτηκαν πολλά σαλάχια, όπου τοποθετήθηκαν στην άμμο και οι θεατές ευχαριστήθηκαν το θέαμα των μεγάλων αυτών ιχθύων πριν πωληθούν στο λιμάνι.

Κάθε χρόνο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, σαλάχια μετακινούνται στα νερά της Μεσογείου στα ανοικτά της Γάζας, μια περιοχή που βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007 και όπου η αλιεία είναι μια σημαντική εμπορική δραστηριότητα.

 

Ο Μπασίρ Σουεϊχ έπιασε στα δίχτυα του περισσότερα από 10 σαλάχια μάντα την περασμένη Κυριακή, τα οποία είχαν βάρος από 200 έως 300 κιλά έκαστο και πωλούνταν περίπου έναντι 12 σεκέλ το κιλό (περίπου 3 ευρώ).

Η περιοχή αλιείας στα ανοιχτά της Γάζας καθορίζεται από το Ισραήλ και εκτείνεται από 5 έως 16 ναυτικά μίλια, ανάλογα με τις συνθήκες ασφαλείας.

Τα δύο είδη σαλαχιών μάντα, manta alfredi και manta birostris,  είναι απειλούμενα είδη σύμφωνα με τη λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Μια χαλαρή αλιευτική εξόρμηση με τσιπούρες

Μετά από μια εντυπωσιακή σειρά εξορμήσεων με πολύτιμα αλιεύματα που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, ο φίλος μας πραγματοποίησε μια ακόμα τελευταία αλιευτική εξόρμηση κατά τη διάρκεια της αλλαγής του καιρού.

 

Περιστατικό δημόσιας ούρησης εργαζόμενου σε εταιρεία εμπορίας ψαριών

Η διοίκηση της εταιρείας εμπορίας ψαριών στην Ιχθυόσκαλα Πατρών αποφάσισε να επιβάλει 7ήμερη αργία στον εργαζόμενο-οδηγό, κατηγορώντας τον ότι ούρησε δίπλα σε φορτηγό εκτός των εγκαταστάσεων, παραβιάζοντας τους κανόνες υγιεινής. Παρά την κλήση για απολογία, ο άνδρας αδιέξοδα αρνήθηκε να παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να αποφασίσουν να του απαγορεύσουν την είσοδο από τη Δευτέρα. Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς η τιμωρία για δημόσια ούρηση δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Η περίπλοκη τέχνη της ψαρευτικής ρίψης- Βίντεο φίλων ψαρέματος

Η τεχνική της ψαρευτικής ρίψης με σκοπό την απόκτηση μεγαλύτερης απόστασης για το δόλωμά μας αποτελεί μια απαιτητική διαδικασία, ιδιαίτερα όταν ασκείται επί μακρό χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα ολόκληρο το 24ωρο ή ακόμα και περισσότερες ώρες.

Αυτό συνεπάγεται με τρομερές πιέσεις σε ολόκληρο το σώμα, καθώς η εκτέλεση της κίνησης απαιτεί σταθερότητα και συγκέντρωση. Αντίθετα από την κίνηση του ακοντιστή, η ψαρευτική ρίψη δεν απαιτεί φόρα, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία ακόμα πιο περίπλοκη και δύσκολη.

Συμφωνείτε;;;

 

 

Ο κόσμος της θάλασσας συγκεντρωμένος… σε ένα μέρος

Η 8η έκθεση Boat & Fishing Show ;άνοιξε σήμερα  9 Μαρτίου στο MEC Παιανίας  και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου με την συμμετοχή περισσότερων από 250 εκθετών. Κάθε χρόνο, η έκθεση αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φανατικούς της θάλασσας και τις επιχειρήσεις που εστιάζουν στα σκάφη, το ψάρεμα και το θαλάσσιο τουρισμό. Η EKO, ως χρυσός χορηγός, υποστηρίζει την έκθεση “BOAT & FISHING SHOW 2023”, που αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό του κλάδου των σκαφών και των θαλάσσιων δραστηριοτήτων γενικότερα.

Στην εκδήλωση αυτή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα σκάφη της αγοράς, εξωλέμβιες μηχανές, ναυτιλιακά είδη, είδη αλιείας, καταδυτικά κέντρα, σχολές ταχυπλόων σκαφών και είδη water sports. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν διαφορετικές θεματικές ενότητες με το ίδιο εισιτήριο, συμπεριλαμβανομένης της Sea & Tourism Expo, της Watersports Expo και της Spearfishing Expo. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται για τη θαλάσσια δραστηριότητα και τον τουρισμό να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Sotos- Cooking

Η γούνα παλαμίδα και το τσίπουρο είναι δύο γευστικοί συνδυασμοί που μπορούν να απολαύσουν όλοι, ανεξαρτήτως γευστικών προτιμήσεων, πόσο μάλιστα όταν ο “σεφ” που τα προτείνει είναι ο αγαπημένος μας Σώτος.

Μια δύσκολη μέρα για ψάρεμα, αλλά με αξέχαστες εμπειρίες.

Ο καιρός δεν ευνόησε το ψάρεμα του φίλου μας, καθώς η θάλασσα ήταν αναστατωμένη και οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Επιπλέον, η τεχνολογία απογοήτευσε, καθώς δεν τον βοήθησε σε αυτό το ψάρεμα. Παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να πιάσει πολλές συναγρίδες και ένα μεγάλο “τέρας” που είχε πετύχει νωρίτερα χάθηκε στο βυθό, καθιστώντας το ψάρεμα ακόμα πιο δύσκολο και απογοητευτικό.

 

Exit mobile version