Καλό μήνα σε όλους!
Ξεκίνησε ο Αύγουστος και παρόλο που τα «μελτέμια», είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο όλο τον προηγούμενο μήνα  στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, δεν πτόησε τους δυναμικούς φίλους του ψαρέματος

Σίγουρα ξεκινάει “πολύ καλά” ο Αύγουστος και εκτός των άλλων, μας συνηθίζει σε Γαλέους, Γαύρους, Γόπες, Γουρουνόψαρα, Κολιούς, Μαγιάτικα, Μελανούρια, Ξιφίες, Σαρδέλες, Σαμπανιός, Σαφρίδια, Σκουμπριά, Τοννάκια, Τόννους.

Καλό είναι τώρα που είναι καλοκαιράκι, να ψαρεύετε πρωινές και απογευματινές ώρες όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι αντίξοες!

Από αστροφυσικής πλευράς (όπως συνηθίζουμε για κάθε μήνα), βλέπουμε ότι η παλιρροϊκή δραστηριότητα, “μοιράζεται” κατά κάποιο τρόπο σε όλο τον Αύγουστο. Ελπίζουμε να πάρουμε εντονότερα “χτυπήματα” εκείνες τις ημέρες (αν και… το καλοκαίρι ενδεικνύεται για καθημερινό ψάρεμα), φτάνει ο καιρός να μας το επιτρέψει

Για ότι αφορά την ώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω στοιχεία ανάλογα με την περιοχή που σας ενδιαφέρει. Θα ανοίξει μια νέα καρτέλα στον «περιηγητή» σας!

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ
Αιγίου Κιάτο Πάτρα
Αφάντου Κως Περαία
Άγιος Νικόλαος Κυπαρισσία Πέραμα
Αγριά Λαύριο Περαία-2
Αιγάλεω Λευκάδα Πολίχνη
Αίγινα Λουτράκι Ποτός (Θάσος)
Αλεξανδρούπολη Μάνδρα Πρέβεζα
Άλιμος Μέγαρα Πυλαία
Αλιβέρι Μενεμένη Πύλος
Ανάβυσσος Μεσολόγγι Πύργος
Αργοστόλι Μεσολόγγι Ραφήνα
Ασπρόπυργος Μεσσήνη Ρέθυμνο
Χαλκίδα Μύκονος Ρόδος
Χίος Μύρινα Σαλαμίνα
Κέρκυρα Μυτιλήνη Σητεία
Ελευσίνα Ναύπακτος Σκιάθος
Ερμούπολη Ναύπλιο Σούδα
Φαληράκι Νάξος Στυλίδας
Γάζι (Κρήτη) Νέα Αγχίαλος Συκεών
Ηράκλειο Νέα Αρτάκη Θέρμη
Ιεράπετρα Νέα Καλλικράτεια Θεσσαλονίκη
Καλαμάκι Νέα Μάκρη Τριάντα
Καλαμαριά Νέα Μηχανιώνα Βασιλικών
Κάλυμνος Νέα Πέραμος Βόλος
Κάρυστος Νέα Σμύρνη Βούλα
Κάτω Αχαΐα Νέον Καρλόβασι Ξυλόκαστρο
Καβάλα Νίκαια Ζάκυνθος
Κερατσίνι Παλαιό Φάληρο  

Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι αυτός ο πίνακας:

 

HIGH TIDE=ΥΨΗΛΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

LOW TIDE= ΑΜΠΩΤΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω δεν αποτελούν δεδομένο και δεν προορίζονται για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά ορισμένα είδη θαλάσσιων σπορ, βιομηχανία, ή οποιαδήποτε άλλη θαλάσσια / παράκτια δραστηριότητα. Είναι ευθύνη του χρήστη να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα είναι κατάλληλα για τον επιδιωκόμενο σκοπό. Παρακαλείστε να ελέγχετε τις πραγματικές συνθήκες (καιρός, τοποθεσία, εξοπλισμός…κτλ) πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δραστηριότητας.