Συνελήφθησαν τα δύο άτομα που επέβαιναν στη βάρκα

Διαστάσεις καταιγίδας παίρνουν τα περιστατικά με τη λαθραία διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων από όστρακα επικίνδυνα για κατανάλωση, που αλιεύονται στις εκβολές του ποταμού Έβρου. Στο τρίτο μέσα σε ένα μήνα κρούσμα, οι λαθρέμποροι χρησιμοποίησαν αλιευτικό σκάφος για να μεταφέρουν το παράνομο εμπόρευμα!

 Οι δυο επιβάτες του σκάφους δεν είχαν δυνατότητα να ξεφύγουν όταν τους πλησίασε ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού για να κάνει έλεγχο. Με την πρώτη ματιά, οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι οι σάκοι που μετέφερε το ύποπτο σκάφος περιείχαν όστρακα, των οποίων οι διαστάσεις υπολείπονταν των προβλεπόμενων από την αλιευτική νομοθεσία. Με τη συνοδεία του περιπολικού, το αλιευτικό οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για λεπτομερή έρευνα.

Σύντομα διαπιστώθηκε ότι μέσα υπήρχαν 78 σάκοι με όστρακα του είδους «αχιβάδα» βάρους ενός τόνου και 468 κιλών, 14 σάκοι με όστρακα του είδους «τελλίνα» βάρους 284 κιλών και τρεις με όστρακα του είδους «κυδώνι» βάρους 56 κιλών! Όλα ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση και θα καταστραφούν, αλλά οι λαθραλιείς σκόπευαν να τα πουλήσουν στην αγορά! Το αλιευτικό σκάφος κατασχέθηκε και οι δράστες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης με την αυτόφωρη διαδικασία.