Και οι καρχαρίες, οι κορυφαίοι θηρευτές του θαλάσσιου οικοσυστήματος, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητά τους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Βρετανίας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι καρχαρίες του ίδιου είδους εμφάνιζαν διαφορετικές αντιδράσεις σε ίδια ερεθίσματα και άλλοι προτιμούσαν να κινούνται αγελαία, ενώ για άλλα άτομα του ίδιου είδους ήταν… πιο καλή η μοναξιά.

Η μελέτη της συμπεριφοράς των άγριων ζώων κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους επιστήμονες, καθώς διαπιστώνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις η προσωπικότητά τους αποκαλύπτεται μέσα από απλές κινήσεις τους.

Οι καρχαρίες, παρά το… κακό όνομα που έχουν αποκτήσει λόγω ταινιών όπως “τα σαγόνια του καρχαρία” ή από υπερβολικές αναφορές σε διάφορα ΜΜΕ είναι πλέον ένα απειλούμενο είδος. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία καρχαρίες κάθε είδους ευθύνονται για περίπου 15 θανάτους ανθρώπων ετησίως, την ίδια στιγμή που τουλάχιστον 100 εκατομμύρια από τα… κακόφημα αυτά ψάρια καταλήγουν στα δίχτυα των ψαράδων της βιομηχανικής αλιείας και από εκεί στις κουζίνες της Ασίας.

Πηγή: e-typos