Ανάστατη είναι τις τελευταίες μέρες η κοινωνία της Μυκόνου. Οι αποκαλύψεις για μεγάλο κύκλωμα ναρκεμπορίου που προωθούσε στην αγορά του νησιού ναρκωτικά, προερχόμενα πιθανότατα από την Αλβανία, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο κυκλαδονήσι, αφού, όπως αποκαλύφθηκε, στη σπείρα συμμετείχαν και δύο λιμενικοί του τοπικού Λιμεναρχείου.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η πλειονότητα των μελών της σπείρας έχει συλληφθεί, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η πλειονότητα των μελών της σπείρας έχει συλληφθεί, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών

Οι διωκτικές Αρχές δούλευαν σιωπηλά για τέσσερις μήνες στο «νησί των ανέμων», που φέτος γνώρισε μεγάλες δόξες από την αύξηση της τουριστικής κίνησης, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να δέσουν την υπόθεση. Τελικά, την περασμένη Δευτέρα συνέλαβαν οκτώ άτομα, ύστερα από μια καλοστημένη επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για εξάρθρωση «εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και πώλησης ναρκωτικών ουσιών», ενώ διευκρινίζεται πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι το ηγετικό μέλος της σπείρας, όπως επίσης και δυο λιμενοφύλακες που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο της Μυκόνου.

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και θόρυβο στο νησί, καθώς λέγεται πως οι δυο συλληφθέντες είχαν στο ενεργητικό τους σημαντικές επιτυχίες στον τομέα δίωξης ναρκωτικών. Και οι δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια ΕΔΕ. Τοπικά ΜΜΕ, πάντως, ανέφεραν πως στο Λιμεναρχείο Μυκόνου «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός, καθώς λέγεται ότι τα δύο στελέχη που συνελήφθησαν θεωρούνταν «υπεράνω πάσης υποψίας».

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες είναι -κατά πληροφορίες- Ελληνες και αλλοδαποί, κάτοικοι Μυκόνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους Λιμενικό και Αστυνομία τα ναρκωτικά έρχονταν πιθανότατα από την Αλβανία και προωθούνταν με πλοία στη Μύκονο. Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας έκρυβαν τα ναρκωτικά μέσα σε ασυνόδευτο όχημα, το οποίο φόρτωναν σε πλοίο στον Πειραιά ή τη Ραφήνα. Εν συνεχεία έστελναν με τον ίδιο τρόπο τα λεφτά στον προμηθευτή τους.

Κατασχέθηκαν
Στις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής ευρείας κλίμακας επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 300 γραμμάρια κοκαΐνη, 4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 12.000 ευρώ μετρητά, δύο φορητοί υπολογιστές, ένα taser (συσκευή ηλεκτροσόκ), δύο κλομπ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα αυτοκίνητο ΙΧ, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Σύμφωνα με τις Αρχές, συνελήφθη ο μεγαλύτερος αριθμός των εμπλεκομένων στο κύκλωμα ατόμων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Γιάννης Φώσκολος
Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος