Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζουν το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, κάνοντας έρευνα αγοράς από διάφορα ιχθυοπωλεία, καθώς η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για να αποφευχθεί η απάτη.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, όπως κάθε χρόνο γιορτάζοντας την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στις 25 Μαρτίου, η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών σχεδιάζει να φάει τον διασημότερο μπακαλιάρο, το δημοφιλές ψάρι της ελληνικής κουζίνας. Ωστόσο, λόγω της δημοφιλίας του, υπάρχει η πιθανότητα απάτης από ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ένα άλλο ψάρι ως μπακαλιάρο, παρόλο που δεν είναι. Αυτό το ψάρι ονομάζεται λινγκ και ήδη έχει εντοπιστεί σε ιχθυοπωλεία.

Με μεγάλη ευκολία μπορεί να διακρίνει κανείς τον πραγματικό μπακαλιάρο από το φιλέτο λινγκ. Πώς; Ο μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δύο πλευρές του. Συνήθως είναι ορατή μόνο η μία γραμμή, καθώς η άλλη είναι κρυμμένη από την κοπή του ψαριού.

Επιπλέον, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εκφράζει την ανησυχία της για την ποιότητα του ψαριού που προσφέρεται στην αγορά, ειδικά όταν αυτό προέρχεται από άγνωστες πηγές ή δεν έχει περάσει από τις κατάλληλες επεξεργασίες και διαδικασίες απολύμανσης. Συνεπώς, συνιστά στους καταναλωτές να επιλέγουν προϊόντα από αξιόπιστους προμηθευτές και να ακολουθούν τις οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση και παρασκευή του μπακαλιάρου.

Τέλος, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας επισημαίνει ότι η κατανάλωση μπακαλιάρου μπορεί να συνεισφέρει στην υγιεινή διατροφή, καθώς πρόκειται για ένα πλούσιο πηγή πρωτεϊνών ψάρι και άλλων θρεπτικών συστατικών.