Δυνατοί νοτιάδες σε ολόκληρο το νησί

Σαρώνει ο Νοτιάς από τα ξημερώματα και στην Κρήτη γεγονός που έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις υπηρεσίες προς αποφυγήν προβλημάτων και ατυχημάτων .

Η  Πυροσβεστική δέχτηκε από νωρίς μία κλήση για την κοπή ενός δέντρου στο Γιόφυρο ενώ υπό έλεγχο βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στο νησί.

Κανονικά οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης σύμφωνα με την αναπληρώτρια αερολιμενάρχη. Προβλήματα σημειώθηκαν σε δύο όνο πτήσεις μία από Αθήνα και μία από το Τελαβίβ.

Χωρίς προβλήματα η πρόσδεση των πλοίων της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου σύμφωνα με το κεντρικό Λιμεναρχείο.

Ισχυροί άνεμοι και στην υπόλοιπη χώρα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Δυτική και κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών και μετακινείται προς το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Η έντονη νεροποντή που έπληξε την Πάτρα δημιούργησε επικοινωνιακά και συγκοινωνιακά προβλήματα ενώ δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια αλλά και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων δέχτηκε η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Προβλήματα και στο Αγρίνιο όπου έβρεξε καταρρακτωδώς το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και κυρίως υπόγεια. Σύμφωνα με αναφορές αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση έκανε αδύνατη τη διέλευσή της.

Στη Λαμία τα προβλήματα είχαν διαφορετική μορφή καθώς αν και δεν έβρεξε εν τούτοις ο πολύ ισχυρός άνεμος έκοψε δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο RethBook.gr