•  

Καλό μήνα σε όλους τους ψαράδες μας!

Ιδανικός μήνας ο Φεβρουάριος κυρίως για…τσιπούρες, σαργούς, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, λούτσους, βραστόψαρα, γλώσσα, γόπα, λυθρίνια, παλαμίδα, σαφρίδια, σκορπίνες, συναγρίδες, σφυρίδες, μαρίδα, χειλού, χταπόδια, γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρια…

Για να δούμε το πώς θα «κυλίσει» (και από αστροφυσικής τουλάχιστον πλευράς) ο δεύτερος μήνας της χρονιάς.

“Φτωχικά” φαίνεται ότι ξεκινάει ο Φεβρουάριος με το φαινόμενο να βελτιώνεται στα μέσα και στα τέλη του μήνα! Έτσι λοιπόν, χρησιμοποιώντας τον παρακάτω πίνακα, μπορούμε να προσδιορίσουμε (με βάση πάντα την θέση της Σελήνης και των παλιρροϊκών φαινομένων) τις μετακινήσεις των ψαριών έτσι ώστε να έχουμε καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο ψάρεμα μας. Αυτό συμβαίνει διότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, δίνει τη δυνατότητα στα ψάρια να μετακινηθούν σε βοσκοτόπια που πριν δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, η δε κάθοδος της στάθμης, τα υποχρεώνει να μετακινηθούν για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό, σε βαθύτερα ή πιο ασφαλή νερά. Τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω είναι για την καλύτερη αξιολόγηση του φαινομένου όσο αφορά την ημέρα. Όσον αφορά την ακριβής ώρα, πατήστε την επιλογή “Πόλεις” και… ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ- ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ
Φάσεις Σελήνης
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ
Αιγίου Κιάτο Πάτρα
Αφάντου Κως Περαία
Άγιος Νικόλαος Κυπαρισσία Πέραμα
Αγριά Λαύριο Περαία-2
Αιγάλεω Λευκάδα Πολίχνη
Αίγινα Λουτράκι Ποτός (Θάσος)
Αλεξανδρούπολη Μάνδρα Πρέβεζα
Άλιμος Μέγαρα Πυλαία
Αλιβέρι Μενεμένη Πύλος
Ανάβυσσος Μεσολόγγι Πύργος
Αργοστόλι Μεσολόγγι Ραφήνα
Ασπρόπυργος Μεσσήνη Ρέθυμνο
Χαλκίδα Μύκονος Ρόδος
Χίος Μύρινα Σαλαμίνα
Κέρκυρα Μυτιλήνη Σητεία
Ελευσίνα Ναύπακτος Σκιάθος
Ερμούπολη Ναύπλιο Σούδα
Φαληράκι Νάξος Στυλίδας
Γάζι (Κρήτη) Νέα Αγχίαλος Συκεών
Ηράκλειο Νέα Αρτάκη Θέρμη
Ιεράπετρα Νέα Καλλικράτεια Θεσσαλονίκη
Καλαμάκι Νέα Μάκρη Τριάντα
Καλαμαριά Νέα Μηχανιώνα Βασιλικών
Κάλυμνος Νέα Πέραμος Βόλος
Κάρυστος Νέα Σμύρνη Βούλα
Κάτω Αχαΐα Νέον Καρλόβασι Ξυλόκαστρο
Καβάλα Νίκαια Ζάκυνθος
Κερατσίνι Παλαιό Φάληρο  

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ: Οι πληροφορίες που παρέχονται παραπάνω δεν αποτελούν δεδομένο και δεν προορίζονται για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά ορισμένα είδη θαλάσσιων σπορ, βιομηχανία, ή οποιαδήποτε άλλη θαλάσσια / παράκτια δραστηριότητα. Είναι ευθύνη του χρήστη να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα είναι κατάλληλα για τον επιδιωκόμενο σκοπό. Παρακαλείστε να ελέγχετε τις πραγματικές συνθήκες (καιρός, τοποθεσία, εξοπλισμός…κτλ) πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δραστηριότητας.