•  

Καλό μήνα σε όλους μας!!!

Άλλη μία «δυνατή» αλιευτική εβδομάδα ξεκινάει, όμως οι «φουρτούνες» έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτόν τον μήνα! Τα ευχάριστα νέα είναι για τους λάτρεις του νυχτερινού ψαρέματος, αφού η νύχτα (σε συνδυασμό με την αλλαγή της ώρας), έχει αρχίζει να μεγαλώνει.

Από αλιευτικής τώρα πλευράς, τα περισσότερα ψάρια έχουν πάει στα βαθιά και τα μόνα που μένουν είναι τα λαβράκια, οι κέφαλοι και οι τσιπούρες. Θα βρείτε όμως πολλά χταπόδια.

Για να «ρίξουμε» και μια «ματιά» στις ιδανικότερες ημέρες:

Πολλοί φίλοι μας ρωτούν… «Μπορώ να εμπιστεύομαι αυτόν τον πίνακα;» ή άλλοι συχνά μας ρωτούν… «Ψάρευα στην ιδανικότερη ημέρα και ώρα, όμως δεν είδα το αναμενόμενο αποτέλεσμα; »

Σε αυτό το σημείο, θα μας επιτρέψετε να σας πούμε, ότι οι απόψεις διίστανται! Συνήθως οι περισσότεροι ψαράδες που χρησιμοποιούν τις «Ιδανικότερες ημέρες ψαρέματος» έχουν αποτέλεσμα. (Μπορείτε να δείτε και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μας στο τέλος). Όμως… είναι λογικό, να μην είναι και ο κανόνας! Είναι ευρέως γνωστό ότι υπάρχει επιστημονική εξήγηση για το φαινόμενο της παλίρροιας και όταν συμβαίνει το φαινόμενο αυτό κατά «πόσο» τα ψάρια βρίσκονται σε δραστηριότητα, όταν για παράδειγμα έχουμε μεγάλη ή μικρή παλίρροια ή όταν η σελήνη είναι φωτεινότερη. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, δίνει τη δυνατότητα στα ψάρια να μετακινηθούν σε βοσκοτόπια που πριν δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, η δε κάθοδος της στάθμης, τα υποχρεώνει να μετακινηθούν για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό, σε βαθύτερα ή πιο ασφαλή νερά. Η αυξομείωση λοιπόν της στάθμης δραστηριοποιεί πολλές φορές τα ψάρια και  για αυτό τα στοιχεία σας παρατίθενται, είναι για την καλύτερη αξιολόγηση του φαινομένου. Δεν είναι λοιπόν ο ΚΑΝΟΝΑΣ όπως είπαμε και προηγουμένως όμως “αν μη τι άλλο”, αξίζει να δοκιμάσουμε! Επίσης έχουμε ενσωματώσει μερικά επιπλέον δεδομένα, όπως για παράδειγμα “πόσο επί της %” είναι φωτεινή η σελήνη όταν βρίσκεται στον μεσημβρινό”, για να εμπλουτίσετε την εμπειρία σας σε κάθε σας ψάρεμα. 

Πατήστε την επιλογή “Πόλεις” και θα σας μεταφέρει σε έναν νέο πίνακα.

Ο “πίνακας” εστιάζει στην περιοχή σας! Όταν εντοπίσετε την ιδανική ημέρα τότε κάντε «κλικ» στην περιοχή που σας ενδιαφέρει και θα «ανοίξει» μια νέα καρτέλα στον πλοηγό σας από την tide-forecast.com

Αυτό που μας ενδιαφέρει, κυρίως, είναι ο πρώτος πίνακας που εμφανίζεται:

Αυτό που διαβάζουμε (πχ. Στην παραπάνω εικόνα, που είναι για την περιοχή του Πειραιά) είναι ότι:

Η επόμενη HIGH TIDE=ΥΨΗΛΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ
είναι στις 07:00 πμ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 6 Ώρες 33 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα από τώρα.

Η επόμενη LOW TIDE= ΑΜΠΩΤΗ
είναι στις 12:50 πμ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 0 Ώρες 22 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα από τώρα.

ΚΑΛΑ ΨΑΡΕΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!