Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με ειδικό επιστήμονα για τα ψάρια και την ιχυθοκαλλιέργεια. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 – 12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Η παραγωγή ψαριών στην ιχθυοκαλλιέργεια» με τον Δρ Κωνσταντίνο Μυλωνά, Ιχθυολόγο του ΕΛΚΕΘΕ.

12:00-14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα». θα παρατηρήσετε την ανατομία των ψαριών και θα μελετήσετε στο στερεοσκόπιο έμβρυα ψαριών μέσα στο αυγό και μικρές ιχθυονύμφες που έχουν μόλις εκκολαφθεί. θα  παρατηρήστε  τα Τροχόζωα και τις Αρτέμιες  που αποτελούν το ζωοπλαγκτόν που τρώνε οι μικρές ιχθυονύμφες (για όλες τις ηλικίες).
 

 

12:00-14:00 «Ιστορίες από τα βαθιά της θάλασσας νερά». Με αφορμή τα ψάρια, την ιχθυοκαλλιέργεια και την ανοιχτή θάλασσα, θα φτιάξετε τις δικές σας ιστορίες με την τεχνική του animation.

12:00-14:00 «Κάνουμε βουτιά και κολυμπάμε στα βαθιά». Αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό δρώμενο. Τα παιδιά θα βοηθήσουν ένα μικρό ψάρι για να μάθει να κολυμπά στην ανοιχτή θάλασσα και να γνωρίσει νέους φίλους.Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι 7 ετών ).
 

 
 

12:00-14:00 Μέσα από τις κατασκευές ταξιδεύουμε μαζί με τα ψάρια σε θάλασσες πολύχρωμες, μυστηριώδεις και μαγικές (για όλες τις ηλικίες).

Οι γονείς ή οι  κηδεμόνες θα έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το άρθρο το βρήκαμε στο: http://www.ekriti.gr