Στο ψάρεμα με καλάμι με μηχανάκι είναι δύσκολο λόγω του βάρους της αρματωσιάς να ψαρέψουμε με φελλό. Ειδικά με αέρα είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Ο φελλός σε όλα τα ψαρέματα πρέπει να είναι ευαίσθητος στα τσιμπήματα των ψαριών έτσι ώστε από τη μια να καταλαβαίνουμε το τσίμπημα και από την άλλη να μην πονηρεύεται το ψάρι λόγω της αντίστασης. Επίσης είναι δύσκολο να πετάξουμε τον φελλό εκεί που θέλουμε επειδή είναι πολύ ελαφρύς και τον παίρνει ο αέρας εκεί που Θέλει. Η παρακάτω πατέντα φτιάχτηκε γι αυτούς ακριβώς τους λόγους. Χρειαζόμαστε ένα φελλό στο σχήμα της φωτογραφίας. Με μια πένσα κρατάμε το καρφί πάνω στη φωτιά μέχρι να πυρώσει και το βάζουμε μέσα στην τρύπα του φελλού, έτσι ώστε να γίνει πιο φαρδιά

eik1

Παίρνουμε το σωληνάκι και το βάζουμε μέσα στην τρύπα. Πρέπει να εξέχει ένα πόντο από τη μια μεριά και ένα πόντο από την άλλη.

eik2

Χτυπάμε ένα μολύβι ελιά με ένα σφυρί μέχρι να γίνει πολύ λεπτό ώστε να μπορεί να τυλιχθεί γύρω από το σωληνάκι και το κόβουμε σε λωρίδα 6-7 χιλ. Το τυλίγουμε στο σωληνάκι στο κάτω μέρος του φελλού. Μετά βάζουμε το φελλό μέσα σε νερό για να τον δοκιμάσουμε. Πιθανόν την πρώτη φορά βουλιάζει. Αρχίζουμε και κόβουμε με ψαλίδι το μολύβι λίγο-λίγο μέχρι να επιπλέει αφήνοντας το σωληνάκι και λίγο από το σώμα του έξω από το νερό

eik3

Με ένα αναπτήρα καίμε λίγο το σωληνάκι για να κάνει χείλη και να μην φεύγει το μολύβι. Προσέχοντας να ακουμπούν καλά το μολύβι ο φελλός και τα χείλη που φτιάξαμε στο σωληνάκι, αρχίζουμε να τυλίγουμε το νήμα στο σωληνάκι που περισσεύει στην πάνω μεριά του φελλού. Μόλις το τυλίξουμε σχεδόν όλο, καίμε λίγο και το σωληνάκι στο πάνω μέρος τον φελλού, για να κάνει και εκεί χείλη, και αλοίφουμε με LOGO στιγμής το νήμα για να σταθεροποιηθεί. Και τώρα ο φελλός σας είναι έτοιμος για να κάνετε ένα από τα συναρπαστικότερα ψαρέματα.

eik4

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τα υλικά που χρειάζονται. Από αριστερά, φελλός, σωληνάκι από ένα παλιό στυλό bic, το μολύβι πριν το χτυπήσουμε, το μολύβι έτοιμο χτυπημένο και κομμένο, το καρφί, και το νήμα. Παρατήρηση: Για νυχτερινά ψαρέματα χρησιμοποιήστε τον με σιάλουμ πάχους 7 χιλ.

eik5

Ευχαριστω για τον χρονο σας!

by aka