Ένας ακόμα φίλος του ψαρέματος που μοιράστηκε μαζί μας έναν εκπληκτικό τρόπο που θα καθιστούσε το ψάρεμα στις κρύες νύχτες πολύ πιο εύκολο. Καθώς το κρύο είναι πλέον επίκαιρο, εξήγησε πως, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, η περίοδος αυτή φέρνει μαζί της και περισσότερα ψάρια προς αλίευση.

Παρά τις ψυχρές νύχτες, η αγάπη  για το ψάρεμα δεν μας εμποδίζει να επισκεπτόμαστε τη θάλασσα. Συνεπώς, μας παρουσίασε μια ” εφεύρεση” που υπόσχεται να διευκολύνει τη ζωή μας στα κρύα, χρησιμοποιώντας οικονομικά υλικά και με εύκολη κατασκευή. Και ό,τι καλύτερο, θα μας προσφέρει ζεστασιά κατά τις αποδράσεις μας στη θάλασσα, δημιουργώντας μια φορητή σόμπα για τις εξορμήσεις μας.

 

Υλικά:
Έναν τενεκέ από λάδι
Δύο μικρούς μεντεσέδες
Τέσσερις βίδες με παξιμάδι
Ένα κουτί αλουμινίου από κάποια κρέμα παιδική ή κάτι αντίστοιχο

Κατασκευή
Κόβουμε τον τενεκέ από την πλευρά που έχει την τάπα σε απόσταση δύο εκατοστά από την περίμετρο γύρο γύρο
Κάνουμε τρύπες στην μία πλευρά στην περίμετρο των δύο εκατοστών και στο κομμάτι που αφαιρέσαμε αφού κάνουμε σημάδια για να τοποθετηθούν οι δύο μεντεσέδες
Βιδονουμε του μεντεσέδες στο κομμάτι και στον τενεκέ.
Έτσι έχουμε κάνει ένα πορτακι ενώ η τάπα που έχει για την αφαίρεση του λαδιού την έχουμε για να μπορεί να πάρει αέρα.
Στην συνέχεια μετράμε το αλουμινένιο κουτί στην μεγάλη πλευρά του τενεκέ λαδιού και αντίθετα δηλαδή πίσω από το πορτακι κάνουμε το κυκλικό σημάδι και κόβουμε εσωτερικά κάνοντας ένα σταυρό, έτσι θα σχηματιστούν τέσσερα φτερά μέσα στον κύκλο. Τα τέσσερα αυτά φτερά τα στραβονουμε προς τα επάνω και στην συνέχεια βάζουμε στην εσοχή το αλουμινένιο κουτί, σφίγγουμε τα τέσσερα πτερύγια με σύρμα ή κυκλικό σφιγκτήρα αφού τοποθέτηση αρκετό αλουμινόχαρτο στα κενά ώστε να μην παίρνει αέρα.
Η σόμπα μας είναι έτοιμη για χρήση.