Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι δυο ψαράδες της Λήμνου, όταν είδαν στα δίχτυα τους έναν τεράστιο καρχαρία. βάρους 200 κιλών και 2,5 μέτρων.

 

«Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν το πτερύγιο του πίσω που ήταν σε σχήμα μισοφέγγαρου και πολύ μεγάλο. Παρόμοιο ψάρι είχε αλιευθεί πριν 1,5 μπορεί και 3 χρόνια εδώ στο λιμάνι του Μούδρου. Κάθε καλοκαίρι θα αλιευθεί και ένας καρχαρίας», είπε στο Star, ο Σ. Κυριαζής, κάτοικος του νησιού.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο είδος καρχαρία όπως λένε οι ψαράδες που ονομάζεται “Σμπρίλιος”. Τα δόντια του είναι κοφτερά και η φορά τους προς τα μέσα.

 

«Δεν βρίσκονται στη θάλασσα που κάνει ο κόσμος μπάνιο και είναι περαστικά ψάρια. Ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Όλοι βγάζουν ένα τέτοιο ψάρι κάθε χρόνο», είπε με τη σειρά του ο Ν. Καραμαλής, ιδιοκτήτης ταβέρνας και ψαράς ο ίδιος.

 

Ο τεράστιος καρχαρίας αλιεύτηκε το Σάββατο στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στη Λήμνο από ψαράδες του νησιού και όταν το βγάλανε στη στεριά έσπευσαν όλοι να δουν από κοντά τον … εντυπωσιακό Σμπρίλιο!

 

Φωτό από Limnos Report