Δεν πίστευαν στα μάτια τους μια παρέα Κρητικών που είχαν πάει για ψάρεμα ανοιχτά της Ιεράπετρας, όταν είδαν ότι στα δίχτυα τους είχε πιαστεί ένας τεράστιος λαγοκέφαλος.

Πρόκειται για το ψάρι που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε επιστήμονες και φορείς καθώς είναι τοξικό ψάρι, ενώ έχει αυξηθεί ο πληθυσμός του στην Κρήτη. Η κατανάλωση του λαγοκέφαλου μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.
Πριν από λίγο καιρό, ένας λαγοκέφαλος επιτέθηκε σε λουόμενο και του δάγκωσε το χέρι σε παραλία της Καρπάθου, με το περιστατικό να καταγράφεται σε βίντεο
Ένας εξ αυτών ο κ. Θαλασσινάκης, μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV περιγράφοντας όλα όσα συνέβησαν. «Δυστυχώς μιλάμε για ανεξέλεγκτους πληθυσμούς λαγοκέφαλων. Από τα μεγαλύτερα που έχουμε βγάλει και σίγουρα το θέαμα ήταν τρομακτικό. Και αυτό γιατί σήμερα έχουν γίνει διπλάσια και τριπλάσια σε μέγεθος και έχουν αρχίσει να γίνονται άκρως επικίνδυνα. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό , πηγαίναμε για άλλα ψάρια ,όπως για παράδειγμα κανένα ροφό και αντί για κάτι τέτοιο βγάλαμε λαγοκέφαλο».

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/ellada/kriti-psarepsan-terastio-lagokefalo