Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για ένα καλάμι ψαρέματος που είχα στα χέρια πριν μερικά χρόνια με περίπου 335 εκατοστά μήκος. Πρόκειται για το Penn Powerstix Pro Bass Rod. Μου άρεσε πολύ διότι είναι αρκετά ελαφρύ (λόγω του εσωτερικού του κενού) και έχει πολύ λεπτή διάμετρο. Η ράβδος βάσης του Powerstix Pro διαθέτει καρδιά από αποτελεσματικό και ανθεκτικό άνθρακα 24 τόνων. Γιατί αυτό είναι σημαντικό για τους ψαράδες; Λοιπόν, οι ίνες άνθρακα “24 τόνων” φέρουν αντοχή εφελκυσμού 24 τόνων για κάθε τετραγωνικό εκατοστό. Φοβερό δεν νομίζετε! Η ράβδος αλιείας έχει επιπλέον ένα κάθισμα πηνίου Penn, μπροστινό EVA και επίσης λαβές για το άκρο, οκτώ οδηγούς, καθώς και οδηγό στην άκρη. Ο συνδυασμός του διαστήματος καθοδήγησης και του μεγέθους του οδηγού με την παραβολική δράση της ράβδου καθιστούν το Powerstix Pro κατάλληλο για χρήση με σταθερά καρούλια ή ηλεκτρικά, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται casting δολώματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Powerstix Pro Bass Rod

Αυτή η συγκεκριμένη αλιευτική ράβδος είναι έκδοση της γνωστής σειράς Powerstix της Penn και ανεξάρτητα από τον όρο “Bass” στο όνομά του, είναι πραγματικά αρκετά προσαρμόσιμο. Είναι μια ράβδος αλιείας τριών τεμαχίων, που σημαίνει ότι μπορεί να στοιβάζεται και να μεταφέρεται χωρίς κόπο, επειδή το μήκος μεταφοράς είναι μόλις 30 εκ. Όλα τα τμήματα έχουν το ίδιο μήκος. Ο σωλήνας μεταφοράς Cordura είναι σταθερός και προστατευτικός, περιλαμβάνει ένα βολικό ιμάντα ώμου και είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο για ταξίδια. Η ράβδος  Powerstix Pro είναι πραγματικά για ένα ευχάριστο ψάρεμα. Στην πραγματικότητα, η δύναμη των ινών άνθρακα μέσα στην ράβδο αλιείας καθιστά δυνατή την εκτόξευση βάρους μέχρι 4 ουγγιές με ευκολία, ομαλότητα, ταχύτητα και ακρίβεια, καθιστώντας την ιδανική για κοντινά τεταρτημόρια στην ακτογραμμή. Προτείνω να το δοκιμάσετε σε όλα τα είδη ψαριών!

Τελειώνοντας τις σκέψεις μου σχετικά με το Penn Powerstix Pro Bass Rod

Το Pro Bass διαθέτει μια εξαιρετική εμφάνιση. Οι δέκα οδηγοί της Fuji είναι ακριβώς το ίδιο χρώμα με το κενό – ένα τολμηρό έντονο κόκκινο και με ασημένια επένδυση. Ακόμα ένα άλλο στοιχείο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι τα τελευταία 50 εκατοστά της ράβδου έχουν πραγματικά αντανακλαστικά, επομένως τα “δαγκώματα” θα μπορούσαν να φαίνονται πολύ καλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η παραβολική δράση που ανέφερα προηγουμένως είναι τόσο αργή όσο και μέσα, με το ευχάριστο αποτέλεσμα ότι η ράβδος αλιείας δίνει το μέγιστο,  χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσει τον έλεγχο. Θα το βρείτε σε επιλεγμένα μαγαζιά ή με ένα καλό “ψαχούλεμα” στο διαδίκτυο (Αγγλία). Η τιμή του τότε “έπαιζε” γύρω στα 80€.

Συνοψίζοντας θα πω ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο είδος καλαμιού που είναι σίγουρα προσιτό, προσαρμόσιμο και υψηλής ποιότητας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να του δώσω μια βαθμολογία 4,5 από από 5 αστέρια.

 

Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε από αναγνώστη μας μέσω του https://psarema.net/arthro/