Την ψαριά της ζωής του έκανε ένας άνδρας το Σαββατοκύριακο σε νησί ανοικτά του Τέξας.

Ο Πόκο Σεντίλο πήγε στην παραλία του Padre Island κι έριξε την πετονιά του. Λίγο αργότερα ένιωσε κάτι να τσιμπάει… Και μάλιστα κάτι βαρύ… Έδωσε μάχη με το ψάρι, τράβηξε με πολύ κόπο τράβηξε την πετονιά κι έβγαλε έξω έναν σφυροκέφαλο καρχαρία μήκους 4,20 μ.!

Προφανώς το κήτος είχε ήδη κουραστεί από τη μάχη που έδωσε, καθώς ο ψαράς χρειάστηκε περίπου μία ώρα και 15′ για να το τραβήξει έξω. «Διαπιστώσαμε ότι ήταν πολύ κουρασμένος, βγάλαμε βιαστικά κάποιες φωτογραφίες, μετρήσαμε το μήκος του και του βγάλαμε το αγκίστρι », δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος ήθελε, λέει, να αφήσει ελεύθερο τον καρχαρία, αλλά δεν ήταν δυνατό. «Τον κρατήσαμε κάπου 30΄- 40΄στο ρεύμα, αλλά διαπιστώσαμε ότι ήταν τελειωμένος».

Έτσι με τη βοήθεια φίλων του τεμάχισε το κήτος για να σώσει τουλάχιστον το κρέας του, το οποίο και δώρισε… «Όποιος με ξέρει καλά, γνωρίζει ότι αφήνω ελεύθερο κάθε καρχαρία που θα τύχει να πιάσων. Με στενοχωρεί πολύ που έπιασα την ψαριά της ζωής μου και συνέβη αυτό. Αλλά κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να τον σώσουμε».

Πηγή: iefimerida.gr