Φαίνεται πως οι Κινέζοι δεν σέβονται το ζωικό βασίλειο και τα δικαιώματα των ζώων που ισχύουν σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι άγνωστο γι αυτούς.

Όλοι ξέρουν για το φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος όπου χιλιάδες ζώα βρίσκουν τραγικό θάνατο ενώ πρώτα έχουν υποστεί μαρτύρια που αγγίζουν τα όρια του σαδισμού. Επίσης, στην Κίνα πλούσιοι κάτοικοι αγοράζουν τίγρεις τις οποίες σκοτώνουν στα πάρτι για διασκέδαση.

Τώρα, ήρθε ακόμα ένα περιστατικό που προκαλεί αποστροφή. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δόθηκε στη δημοσιότητα από ακτιβιστές, φαίνεται ένας φαλαινοκαρχαρίας και δύο ψαράδες-σαδιστές που τον τεμαχίζουν ενώ είναι ακόμα ζωντανός!

Στο κλιπ που έχει διάρκεια 20 δευτερολέπτων διακρίνεται ξεκάθαρα η κίνηση στα βράγχια και οι συσπάσεις του τεράστιου ψαριού καθώς οι δύο άνδρες το κόβουν κομμάτια, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι βασανίζουν φριχτά ένα πλάσμα στις τελευταίες του στιγμές. Το στόμα του κινείται ακόμα καθώς το αίμα ξεχύνεται από το τεμαχισμένο σώμα του.

Περίπου 20 άτομα, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, στέκονται γύρω από το πελώριο ψάρι και παρακολουθούν το αποτρόπαιο θέαμα, ενώ κάποιοι ακούγονται να σχολιάζουν: «Αυτό είναι υπερβολικά σκληρό!».

Το βίντεο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις και ακτιβιστές που χαρακτήρισαν την πράξη των δύο ψαράδων «εγκληματική».

Το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο, εξ ου και το όνομά του. Μπορεί αν φτάσει μέχρι τα 12,5 μέτρα σε μήκος, σε βάρος τους 21,5 τόνους και τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με πλανγκτόν.

Αν και ο αριθμός των φαλαινοκαρχαρίων που ζουν σήμερα στους ωκεανούς δεν είναι γνωστός, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να θεωρούνται «ευάλωτο είδος».

Διαβάστε περισσότερα στο: Koolnews.gr