08-axinos
300,00 – 1.500 € πρόστιμο επειδή μάζευαν παράνομα αχινούς για να τους πουλήσουν
Είναι κοινό μυστικό η παράνομη εμπορία ψαριών και θαλασσινών από «ερασιτέχνες». Αυτή τη φορά όμως, το λιμενικό ύστερα από καταγγελία, συνέλαβε δυο ερασιτέχνες να μαζεύουν αχινούς, με σκοπό την παράνομη πώληση τους.
Εδώ να επισημάνουμε πως απαγορεύεται η αλιεία από ερασιτέχνες ψαράδες και ισχύουν αυστηρά όρια για τον επιτρεπόμενο αριθμό αχινών για δική τους χρήση.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο ένας εκ των δύο, ισχυρίστηκε ότι είναι άνεργος και μαζεύει αχινούς για να ζήσει και να βοηθήσει πρόσωπο της οικογένειάς του που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας
Ο λόγος για δύο άνδρες από το Ηράκλειο που χθες εντοπίστηκαν, μετά από καταγγελία, σε παραλία στο Σίσσι να ψαρεύουν παράνομα αχινούς.
Μάλιστα ούτε το όριο που τίθεται από το νόμο για τους ερασιτέχνες δεν τήρησαν, καθώς αν και το όριο για τους ερασιτέχνες επιτρέπει ως 20 αχινούς ημερησίως, στην κατοχή των δύο βρέθηκε 15πλάσιος αριθμός – πάνω από 300!
Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαϊτάκης το πρόστιμο ξεκινάει από 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 1500 ευρώ, ωστόσο κάθε περιστατικό εξετάζεται μεμονωμένα και κατά περίπτωση.