Στη Γιούτα των ΗΠΑ βρέχει ψάρια… κυριολεκτικά. Σε ένα απίστευτο τρελό βίντεο οι διαχειριστές άγριας ζωής της Γιούτα γεμίζουν τις άδειες απομακρυσμένες λίμνες με ψάρια από τα ιχθυοτροφεία τους, εκτοξεύοντας τα από αεροπλάνο σε χαμηλή πτήση σαν ζωντανές ρουκέτες.

Ο Τεντ Χάλοους, επικεφαλής του ιχθυοτροφείου Kamas State Fish Hatchery, δημοσίευσε τα βίντεο από τα εκτροφεία της Γιούτα και όπως επισημαίνει, όσο εντύπωση κι αν προκαλούν τα ιπτάμενα ψάρια, η πρακτική αυτή εφαρμόζεται ήδη από το 1956.

Σύμφωνα με τον Χάλοους, το γέμισμα απομακρυσμένων λιμνών με ψάρια, στο παρελθόν έπαιρνε μήνες, αλλά τώρα διαρκεί μόνο λίγες ώρες. Το αεροπλάνο βουτάει στα περίπου 150 πόδια πάνω από τις λίμνες πριν πετάξει το ζωντανό φορτίο του. Αν και μοιάζει με μια μάλλον οδυνηρή πτώση, ο Χάλοους επισημαίνει ότι τα περισσότερα από τα ψάρια φτάνουν στο νερό με ασφάλεια.

Η Γιούτα δεν είναι η μόνη πολιτεία που χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο, αφού το φαινόμενο παρατηρείται και στο Νιου Χαμσάιρ αλλά και τη Δυτική Βιρτζίνια

Πηγή: iefimerida