Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος διασυλλογικός αγώνας αθλητικής αλιείας στην εντυπωσιακή Λίμνη πηγών Αώου στο Μέτσοβο. Η διοργάνωση αντιμετώπισε τις περίοπτες συνθήκες του καύσωνα, αλλά οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, κ. Γιώργος Γεωργίου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου και πρώην πρόεδρος, κ. Κων. Φρίγκας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη φετινή επιτυχία και αναφέρθηκαν στη σημασία της υποστήριξης τέτοιων αθλητικών εκδηλώσεων από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, υπογράμμισαν την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας στην περιοχή, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που, εκτός από την αθλητική τους πλευρά, μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Θετικό σημάδι αποτέλεσε η στήριξη των αγώνων από την Περιφέρεια Ηπείρου τα δύο τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι δήμοι δεν ακολουθούν το παράδειγμα αυτό, με μια φωτεινή εξαίρεση τον δήμο Αρταίων. Εκεί, οι αρμόδιες αρχές ανέλαβαν την ευθύνη και διαμόρφωσαν κατάλληλο χώρο με εξαιρετικές υποδομές για τη διεξαγωγή του αγώνα αλιείας στο παραποτάμιο πάρκο τον περασμένο Ιούνιο. Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται και αξίζει τον θαυμασμό μας.

Ελπίζουμε πως η επιτυχία του φετινού αγώνα θα λειτουργήσει ως ένα παράδειγμα για άλλους δήμους στην Ήπειρο, ειδικά στα Γιάννενα και το Μέτσοβο, ώστε να αντιληφθούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τέτοιες διοργανώσεις και να υποστηρίξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Η αθλητική αλιεία στην περιοχή αποτελεί σίγουρα μια από τις αξιοθαύμαστες παραδόσεις που αξίζει να προωθηθούν και να υποστηριχθούν για τον ενίσχυση του τουρισμού και την προώθηση του περιβάλλοντος.