Ένα θανατηφόρο, γιγάντιο ψάρι με το όνομα Goliath Tiger ανακαλύφθηκε να κατοικεί στα νερά του ποταμού Κονγκό. Αυτό το “γιγάντιο” πλάσμα φανέρωσε την επικινδυνότητα του, μετά από μια σοκαριστική επίθεση κατά ενός ανυπεράσπιστου παιδιού, φέρνοντας την ανησυχία στην τοπική κοινότητα.

Το Goliath Tiger ψάρι, ζυγίζει περίπου 50 κιλά και είναι ικανό να καταβροχθίσει ακόμα και έναν… ολόκληρο κροκόδειλο! Το μέγεθος και η δομή αυτού του ψαριού είναι εντυπωσιακή, καθώς ανταγωνίζεται τους κροκόδειλους και αποτελεί σοβαρή απειλή για τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτό το θανατηφόρο θαλάσσιο ζώο έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην τοπική θαλάσσια οικολογία του ποταμού Κονγκό. Όχι μόνο τα θαλάσσια ζώα βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επίσης υποστεί τον τρόμο, από τη στιγμή που ένα ανήλικο αγόρι έχασε τη ζωή του σε μια από τις επιθέσεις αυτού του αγρίου θηρίου.

Η εμφάνιση του Goliath Tiger ψαριού έχει προκαλέσει πανικό στους κατοίκους του ποταμού Κονγκό, με τους ανθρώπους που ζουν κοντά στο νερό, να έρχονται αντιμέτωποι με τον φόβο της επίθεσης από αυτό το φοβερό πλάσμα.

Ο Τζέρεμι Γουέιντ, γνωστός Βρετανός ψαράς και παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής, κατάφερε να αιχμαλωτίσει ένα Goliath Tiger ψάρι κατά τη διάρκεια μιας αλιευτικής αποστολής στον ποταμό Κονγκό στην Αφρική. Κρατώντας το ψάρι μακριά από τον εαυτό του, ο Γουέιντ προσπάθησε να παρουσιάσει αυτό το επικίνδυνο πλάσμα στην κάμερα, αντιλαμβανόμενο τον κίνδυνο που συνεπάγεται το δαγκώμα από τα ξεχωριστά, τεσσάρων ιντσών, δόντια του.

Με 32 δόντια παρόμοια με εκείνα του μεγάλου λευκού καρχαρία, το Goliath Tiger ψάρι είναι γνωστό ότι αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους και ακόμη και για τους κροκόδειλους, όπως αναφέρει και η Daily Mail.

Το Goliath Tiger ψάρι ανήκει στα πιο τρομακτικά ψάρια γλυκού νερού στον πλανήτη, χαρακτηρίζοντάς το ως μια πολύ μεγαλύτερη και πιο θανατηφόρα εκδοχή του πιράνχα. Μόνο λίγοι το έχουν αλιεύσει λόγω του υψηλού κινδύνου που εμπεριέχει, καθώς και της δυσκολίας πρόσβασης στον βιότοπό του.

Ο Γουέιντ, ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής “River Monsters” του ITV, έκανε ένα εξαιρετικό έργο καταγράφοντας το απόκοσμο αυτό είδος στην κάμερά του, προσφέροντας μας μια σπάνια ευκαιρία να εξετάσουμε αυτό το ιδιαίτερο πλάσμα από κοντά.