Απαγόρευση Αλιείας Ξιφία από την 1η Οκτώβρη

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας
  •  
  •  
  •  

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με τα διαχειριστικά μέτρα για τον ξιφία της Μεσογείου απαγορεύεται η αλιεία ξιφία στη Μεσόγειο κατά την περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 30η Νοεμβρίου και στα εθνικά ύδατα το μήνα Δεκέμβριο 2015. Όλες οι άδειες αλιείας για το είδος ξιφία έχουν ανακληθεί για αυτή τη χρονική περίοδο.

Συνεπώς όλες οι αλιευτικές δραστηριότητες, καθώς και οι εκφορτώσεις αλιευμάτων ξιφία πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο έως Τετάρτη 30-9-2015 και ώρα 24.00΄.

τα στοιχεία του ΗΑ πρέπει να υποβληθούν πριν τον κατάπλου του α/κ και όχι αργότερα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 24:00
τα στοιχεία της ΔΕ πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών από την εκφόρτωση και όχι αργότερα από την 1η Οκτωβρίου 2015 και ώρα 24:00.

 Η διακίνηση και εμπορία ξιφία που προέρχεται από σκάφη με ελληνική σημαία μετά την 1η Οκτωβρίου 2015, θα γίνεται μόνο για τις ποσότητες που έχουν αλιευθεί μέχρι και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και με την προϋπόθεση τήρησης των προαναφερόμενων.
Οι προαναφερόμενες ποσότητες ξιφία θα μπορούν να διατίθενται προς πώληση με το χαρακτηρισμό ‘‘νωπός’’ το αργότερο έως και την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 2821346653-4, Fax: 2821346651,

e-mail: alieia.cha@crete.gov.gr

 
  • 18 σκέψεις για το “Απαγόρευση Αλιείας Ξιφία από την 1η Οκτώβρη”

    1. Και όπου και να πας από 1η Οκτώβρη, ξιφία θα σου σερβίρουν……μόλις ρωτήσεις θα σου πουν τον έπιασαν πριν την απαγόρευση και τον έχουν στην κατάψυξη, κάτι σαν τον αστακό να πούμε…..Κατά το μεσοδιάστημα τα ψαράδικα, κάτω απ΄το άγρυπνο μάτι των λιμενικών, θα πωλούν το νόμιμο γόνο καλαμαριών και θράψαλων…..Καλή νύχτα και καλή τύχη θαλασσίτσα και πληθυσμοί αυτής……

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.