Απαγόρευση αλιείας ζώντων δίθυρων μαλακίων στον Έβρο

 

Απαγορεύεται η αλιεία ζώντων δίθυρων Μαλακίων στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης, με αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς και κατόπιν εισήγησης του Τμήματος Κτηνιατρικής, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας, η αλιεία, η συγκομιδή, η διακίνηση και η διάθεση στην αγορά Ζώντων Δίθυρων Μαλακίων από τις ζώνες Κ2 (α, β) – 300 μέτρα ανατολικά Λιμένος Μάκρης – 300 μέτρα δυτικά Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ναυτοπρόσκοποι), και Κ3 -Ανατολικός βραχίονας ρέματος Μαΐστρου – 300 μ. δυτικά ρέματος Λουτρού, όπως είχαν οριοθετηθεί με την υπ’ αριθ. 17765/22-11-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, λόγω έλλειψης δειγμάτων οστρακοειδών, προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες από την νομοθεσία εργαστηριακές εξετάσεις.

Η εφαρμογή ανατίθεται στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου και στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.