Με ενθουσιασμό και μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η Πρωτοβουλία Αλιέων Σπετσών, ένα πρόγραμμα αποχής από το ψάρεμα με σκοπό την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, θα διαρκέσει από 1 έως 12 Απριλίου και από 20 έως 31 Μαΐου, καλύπτοντας συνολικά ένα μήνα κατά την κρίσιμη περίοδο αναπαραγωγής των θαλάσσιων ειδών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σπετσών, φέτος οι δράσεις περιλαμβάνουν επιπλέον εκπαιδευτικές ημερίδες για τους μαθητές του νησιού, χερσαίους καθαρισμούς, καθώς και μια ημερίδα αφιερωμένη στη βιώσιμη κατανάλωση σε συνεργασία με τον οργανισμό MKO MEDASSET-Mediterranean Association to Save the Sea Turtles. Επιπλέον, εθελοντές και επιστήμονες από το Hellenic Centre for Marine Research – HCMR συμμετέχουν στην καταγραφή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Ο στόχος αυτών των πρωτοβουλιών είναι η προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας και των επισκεπτών. Η συμμετοχή και η υποστήριξη από τον Δήμο Σπετσών, τον Εμπορικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπετσών, καθώς και από επιχειρήσεις και οργανώσεις όπως η medasset.org, η Alpha lines και άλλοι, αποτελεί κρίσιμο μέρος αυτής της προσπάθειας.

Πηγή είδησης:https://www.saronicmagazine.gr/