Ο άγνωστος κόσμος του βυθού μας επιφυλάσσει νέες αποκαλύψεις. Το τελευταίο καιρό έρχονται στην επιφάνεια νέες τεχνικές και τρόποι ψαρέματος σπάνιων ειδών ψαριών και σας τις παρουσιάζουμε κατά αποκλειστικότητα…

Καποτό-ψαρο (condom-fish)

Είναι ένα πανέξυπνο ψάρι το οποίο ξέρει να προφυλάσσεστε από “πολλά προβλήματα” . Το συναντάμε σε ζεστά μέρη και κυρίως σε κολπίσκους. Όταν απειλείτε, συνήθως κρύβετε μέσα σε τρύπες και σχισμές βράχων. Τα καποτόψαρα, τα βρίσκουμε σε πολλά είδη και χρωματισμούς. Η επιφάνεια του δέρματος τους είναι συνήθως λεία. Πολλοί ψαράδες ως δόλωμα χρησιμοποιούν μπανάνα. Ψαρεύεται όλη την περίοδο του χρόνου κυρίως με καμάκι

Image

Ποντικόψαρο (Mousefish)

Ένα ψάρι της οικογένειας Mickey Mouse το γένος Disney. Είναι το αγαπημένο θήραμα των γατόψαρων. Το συναντάμε συνήθως μέσα σε τρύπες ή σε θολάμια όταν δεν υπάρχουν χταπόδια. Λόγω του μικρού μεγέθους του, συνήθως προτιμάται ως δόλωμα. Για δολωσιά χρησιμοποιήστε κυρίως, ρεγκάτο, γκούντα ή ροκφόρ.
Image

Μπαλαρινο-ψαρο

Ένα ψάρι, σήμα κατατεθέν από το dancing with the stars. Ψαρεύεται με κολπάδα “φτιαγμένη” από κινητά με κάμερα και βάση για σέλφι. Ειναι μία… (συγνώμη!!!) Είναι ένα ψάρι που λατρεύει τα “ουρλιαχτα”.  Ε… εάν έχετε και την Μπεκ@τόρου στην βάρκα σας… τα αποτελέσματα θα είναι τα αναμενόμενα. Κάποιοι άλλοι το ονομάζουν και Devilfish. (Μακριά από εμάς!)

Image

“Κόκαλο”-ψαρο (ή αλλιώς ΧΙΚ)

Και αυτό είναι ένα από τα μικρά ψάρια που συνήθως προτιμούνται λιώμα στο…. τηγάνι. Ψαρεύεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και πολλοί ψαράδες χρησιμοποιούν ως δόλωμα , ένα …διπλό johny με πάγο. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα βάλτε στην βάρκα σας να “παίζει”  και λίγο Γονίδη ή Τερλέγκα.
Image

Ρουφιχτοφιλό-ψαρο (ή ερωτόψαρο)

Είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό το πώς αυτό το ψάρι “καταπίνει” με τόση ευκολία το αγκίστρι! Χρησιμοποιείται και ως σεξουαλικό εργαλείο …στην Κίνα! Ψαρεύεται κυρίως τους “καιρός για δύο” μήνες και το δέρμα του είναι συνήθως σκληρό.
Image

Μητσοτακηνόψαρο (ή γκαντεμόψαρο).

Αυτό είναι, παγκοσμίως, το πιο επικίνδυνο ψάρι που υπάρχει στην θάλασσα. Σε περίπτωση που το “ανεβάσετε” στην βάρκα σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε το ψάρεμα μια για πάντα, διότι μετά από αυτό δεν πρόκειται να ξαναδείτε… λέπι, στον αιώνα τον άπαντα! Και… πώς να το κρύψουμε άλλωστε!!!

Image

ΥΓ. Ελπίζω να το διασκεδάσατε!!!