Υπό τις ευλογίες των ΜΑΤ, που τους ψέκασαν αναλόγως, οι παράκτιοι ψαράδες έκαναν χθες το μεσημέρι διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αρχικός τόπος συγκέντρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η πλατεία Κοτζιά, αλλά τελικά οι ψαράδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα διεκδικούν την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει στη μέση αλιεία να ψαρεύει, υπό προϋποθέσεις, σε απόσταση 1 μιλίου από την παραλία. Οπως τονίζουν οι ψαράδες, αυτό θίγει άμεσα την παράκτια αλιεία και μειώνει το συρρικνωμένο εισόδημά τους, αφού πέρα απ’ όλα υπάρχει και μείωση των ιχθυοαποθεμάτων.

Οι ψαράδες επέμειναν να μπουν μέσα, γεγονός που σήμαινε και την παρέμβαση των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών. Τελικά, ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης απουσίαζε εκτός Ελλάδας και πενταμελής επιτροπή ψαράδων συναντήθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Μόσχο Κορασίδη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, εκπρόσωπος των ψαράδων ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους πως ο κ. Κορασίδης υποστήριξε ότι θα εκθέσει στον υπουργό τα αιτήματά τους.
Πηγή: Ελευθεροτυπία