Χίος: Ελεύθεροι οι έξι ψαράδες που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι ψαράδες, οι οποίοι όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr βγήκαν για ψάρεμα στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αλλά κατέληξαν με χειροπέδες στην Τουρκία.

Οι πέντε Έλληνες πολίτες και ο ένας Ελληνοαμερικανός, ψάρευαν με το σκάφος «ΜΙΑ», στη νησίδα Πάσπαργο. Ωστόσο δεν φαντάζονταν την περιπέτεια που τους περίμενε, όταν για άγνωστο λόγο, τους προσέγγισε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο και τους συνέλαβε.

Οι έξι ερασιτέχνες ψαράδες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Τσεσμέ και σήμερα το πρωί στη Σμύρνη από την τουρκική Ακτοφυλακή που ζήτησε να εξακριβώσει τα στοιχεία τους, καθώς το σκάφος τους φέρεται να εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το θέμα, προκάλεσε μάλιστα και την παρέμβαση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη, αλλά και την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

Να σημειώσουμε, ότι οι έξι ψαράδες (αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι) θα μεταβούν από τη Σμύρνη στο Τσεσμέ και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές τελωνειακές και διοικητικές διατυπώσεις θα αναχωρήσουν εντός της ημέρας με το σκάφος στο οποίο επέβαιναν για να επιστρέψουν στην Χίο.

Αναδημοσίευση από : http://www.madata.gr