•  
 

Εικόνες ντροπής από την θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο στην επαρχία Αμμοχώστου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ομάδα ψαράδων, οι οποίοι, θέλησαν να εκφράσουν και την αντίδρασή τους προς την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος να απαγορεύσει την αλιεία στην περιοχή, προκειμένου να προστατευθούν οι θάλασσες που εντάσσονται στο πρόγραμμα Natura 2000.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο, που ανέρτησε ο Γιώργος Φυλακτού, οι ψαράδες βλέπουν αυτές τις εικόνες κάθε καλοκαίρι, έτσι αποφάσισαν να τις προβάλουν, ώστε να τις δούμε όλοι. «Σκουπίδια παντού και καθόλου ψάρια», γράφουν με έμφαση, ενώ τονίζουν πως αιτία όλων των κακών δεν είναι μόνο το ψάρεμα, ενώ η απαγόρευσή του δεν θα σώσει την κατάσταση.

Ως Κατ. Γ' ψαράδων -χωρίς τη χρήση σκάφους – ευχαριστούμε τον Υπουργό Γεωργίας κ. Καδή και την διευθύντρια του ΤΑΘΕ που μας άκουσε σήμερα (μαζί με τους αντιπροσώπους άλλων κατηγοριών) σε σύσκεψη σχετικά με τη διαχείριση του Κάβο Γκρέκο. Ακούστηκαν πολλές απόψεις, προβληματισμοί και εισηγήσεις. Το μόνο που επιθυμούμε είναι να υπάρχει χώρος και ψάρι στις θάλασσες μας τόσο σήμερα αλλά και στο μέλλον για τα παιδιά μας. Σίγουρα το ψάρεμα δεν είναι η αιτία όλων των κακών και αδιαμφισβήτητα η απαγόρευση και μόνο της "σωστής" αλιείας δεν θα σώσει την κατάσταση… Ένα μικρό δείγμα του Κάβο Γκρέκο την περασμένη εβδομάδα…

Gepostet von George Phylactou am Donnerstag, 7. Juni 2018