Ψαράδες ενός αλιευτικού που έπλεε ανοιχτά της Αγίας Ανδρέας προς το Παράλιο Άστρος, στην Αρκαδία, έπιασαν στα δίχτυα τους έναν εντυπωσιακό καρχαρία μήκους 2,5 μέτρων.

Όπως αναφέρει το AstrosNews.gr, οι ψαράδες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους, όταν αντίκρυσαν την ψαριά.

Ο καρχαρίας που έπιασαν ανήκει στο γένος Αλωπίας (Alopias), το οποίο περιλαμβάνει καρχαρίες που είναι γνωστοί και ως αλεποκαρχαρίες, αλεπόσκυλοι και καρχαρίες θεριστές ή καρχαρίες -αλεπού.

Οι ψαράδες ανέφεραν ότι ο καρχαρίας ήταν ζωντανός όταν τον έπιασαν και ότι χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια για να τον ανεβάσουν στο σκάφος τους. Στη συνέχεια, τον απελευθέρωσαν πίσω στη θάλασσα.

Ο καρχαρίας αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους καρχαρίες που υπάρχουν στον κόσμο. Μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 7 μέτρα και ζυγίζει έως και 450 κιλά. Είναι γνωστός για τα μεγάλα του δόντια, τα οποία μπορεί να φτάσουν τα 30 εκατοστά σε μήκος.

Η αλιεία καρχαριών είναι παράνομη στην Ελλάδα, αλλά οι ψαράδες συχνά πιάνουν καρχαρίες στα δίχτυα τους κατά λάθος. Σε αυτή την περίπτωση, οι ψαράδες αποφάσισαν να απελευθερώσουν τον καρχαρία πίσω στη θάλασσα, όπου ανήκει.

Η απελευθέρωση αυτού του καρχαρία είναι μια καλή είδηση για την άγρια ​​ζωή. Οι καρχαρίες παίζουν σημαντικό ρόλο στα θαλάσσια οικοσυστήματα και η προστασία τους είναι απαραίτητη.