•  

Η καταγγελία προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Ποια είναι τα επίμαχα ψαράκια…

Την έντονη αντίδραση γυναίκας, προκάλεσε πριν από μερικές μέρες η ενέργεια παρέας που βρέθηκε στο σιντριβάνι της Ελεούσας (περιοχή Κοσκινιστής) όπου κρατώντας απόχη, έπιανε και έβγαζε μέσα από την χαβούζα το ψαράκι Γκιζάνι. Σημειώνεται ότι το ψάρι αυτό αποτελεί σπάνιο είδος και είναι προστατευόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με την καταγγελία της συμπολίτισσάς μας, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα, από δύο ενήλικες μαζί με ένα παιδάκι που βρίσκονταν στο σημείο. Οι ίδιοι έριχναν μέσα στο συντριβάνι ψωμί και στη συνέχεια βλέποντας τα ψαράκια να συγκεντρώνονται γύρω από αυτό έβαζαν στο νερό απόχη και τα έβγαζαν έξω από αυτό!

«Βλέποντας αυτή την κίνηση – σημειώνει – τους είπα ότι το ψαράκι αυτό είναι προστατευόμενο είδος και μάλιστα απειλούμενο υπό εξαφάνιση. Παρά τις έντονες παρατηρήσεις μας, οι κινήσεις αυτές συνεχίστηκαν και σε μια μάλιστα υπήρξε και λεκτικός διαπληκτισμός.

”Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που συμβαίνουν αυτού του είδους τα περιστατικά. Παλαιότερα είχε καταγγελθεί ότι στην «Κοσκινιστή» γίνονταν μέχρι και αγώνες με τηλεκατευθυνόμενα μικρά σκαφάκια, γεγονός βεβαίως που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση ιχθυολόγων του νησιού.

Πηγή: rodiaki.gr