Σε ερώτηση του βουλευτή Πέλλας και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη που κατατέθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου στη Βουλή και την οποία συνυπέγραψαν 33 βουλευτές της Ν.Δ., στηλιτεύεται ο τρόπος με τον οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαχειρίζεται ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα για την ελληνική ύπαιθρο, τους αλιείς και υδατοκαλλιεργητές της χώρας μας.

Δυόμιση ολόκληρα χρόνια από την υποβολή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την προηγούμενη κυβέρνηση και ενάμιση χρόνο από την τυπική και καθυστερημένη έγκρισή του –λόγω της προχειρότητας και της ανευθυνότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – το εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020 εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά και ούτε ένα ευρώ επιδοτήσεων από το συνολικό του προϋπολογισμό των 523,4 εκατ. ευρώ δεν έχει διατεθεί για την ανάπτυξη της ελληνικής αλιείας, του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών και την ενίσχυση παραθαλάσσιων και νησιωτικών περιοχών.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με συνολική ακτογραμμή 16.300 χιλιομέτρων (την 9η παγκοσμίως) αποτελεί πραγματικό έγκλημα να παραμένει αναξιοποίητο ένα τόσο σημαντικό Πρόγραμμα για την ενίσχυση του αλιευτικού πλούτου της χώρας μας και να εξακολουθούν εδώ και δεκάδες μήνες να είναι αδιάθετοι κοινοτικοί πόροι, που συνολικά αγγίζουν τα 390 εκατ. ευρώ, τονίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ.

Ζητούν εξηγήσεις για τη μακροχρόνια καθυστέρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο για την έγκριση του Προγράμματος, όσο και για την εφαρμογή των επιμέρους προγραμμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτό, το οποίο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο ίδιος ο κοινοτικός Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Το παραπάνω άρθρο το βρήκαμε στο : http://www.portnet.gr