Η Donna βγήκε για ψάρεμα με μία παρέα φίλων ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας και όταν άρχισαν να τραβάνε τα δίχτυα που έριξε, δεν πίστευε τι θα επακολουθούσε. Επί τέσσερις ώρες πάλευε μαζί με τους φίλους της να φέρουν στην επιφάνεια το ψάρι, χωρίς να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Όταν όμως αντίκρισαν την ουρά του ψαριού, έτριβαν τα μάτια τους. Ήταν ένας γιγάντιος τόνος και μάλιστα πολύ πεισματάρης, όπως δήλωσε μετά η Donna.

Ο τόνος αποτελεί ρεκόρ για το μέγεθος και το βάρος του, ενώ αν μπορούσε να το πουλήσει η ιδιοκτήτριά του, θα γέμιζε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς με 2 εκατομμύρια ευρώ, ή τα ντουλάπια της κουζίνας της με 1.769 κονσέρβες! Δυστυχώς, δεν μπορεί να κάνει κανένα από τα δύο, γιατί πολύ απλά το σκάφος που επέβαινε και έπιασε το ψάρι, δεν είναι εμπορικό, οπότε δεν μπορεί να το πουλήσει βάση της νομοθεσίας. Αυτό που θα κάνει πάντως, είναι να το ταριχεύσει και να κοσμήσει έναν τοίχο στο σαλόνι της… Κάτι είναι κι αυτό. Θα μπορούσε βέβαια να το κόψει, να κάνει ένα καλό τραπέζι με όλα τα… παρεμφερή σε γνωστούς και φίλους και και να απολαύσουν όλοι μαζί ένα ωραίο βράδυ με καλό κρασί. Θα μπορούσε ακόμα να μοιράσει και το μισό σε γνωστούς και φίλους. Αλλά είπαμε, δεν είναι όλοι Έλληνες!

Από την άλλη, εμείς όλοι οι… μεγαλοψαράδες που πιάνουμε αραιά και που μία τσιπούρα ίσα με την παλάμη μας, τραβάμε φωτογραφίες με χαράκια και μεζούρες και υπερηφανευόμαστε στα social media όταν το βάρος της ψαριάς ξεπερνάει το μισό κιλό, μάλλον θα πρέπει να… κρυφτούμε. Ή να πάμε μία βόλτα με δίχτυα στη Νέα Ζηλανδία, μπας και γελάσει λίγο το χειλάκι μας…

Διαβάστε περισσότερα  Αυριανή Μακεδονίας Θράκης