… «Γοργόνες» βγήκαν στην στεριά και πιάσανε τα όρη…

gorgona

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει ένας μεγάλος «ντόρος» περί Γοργόνων, που εθεάθησαν σε βράχια και παραλίες. Ήδη το animal planet αφιέρωσε ολόκληρη εκπομπή – ντοκιμαντέρ για το θέμα αυτό με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο. Τι? Δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν? Φυσικά και (για πολλούς ανθρώπους) υπάρχουν!!! Ξεχάστε όμως την όμορφη κοκκινομάλλα με την γλυκειά φωνή Αριελ. Οι γοργόνες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΡΤΟΥΝ ή την «γκομενάρα» που ερωτεύτηκε τον Τομ Χανς. Θυμίζουν περισσότερο το θρίλερ The Ring ή το κοριτσάκι του video game F.E.A.R. με ουρά!

ΟΧΙ! Φυσικά και δεν είμαστε αυτοί που θα πουν εάν υπάρχουν γοργόνες ή όχι… Δεν θα τα βάλουμε με ολόκληρη επιστήμη και ….μυθολογία! Θα προσπαθήσουμε όμως από την δικιά μας πλευρά, να σχολιάσουμε τα δυο επίμαχα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η επιθετική

 

Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε έναν πιτσιρικά ο οποίος έχει εντοπίσει μια «νεκρή» (όπως νόμιζε) γοργόνα και πιθανώς έχει καλέσει και έναν φίλο του ως κάμεραμαν! Μόλις φτάνουν στην Γοργόνα, εκείνη ξαφνικά ζωντανεύει και ορμάει στον έναν πιτσιρικά με τέτοιο τρόπο, που θυμίζει ταινία τρόμου! Εκείνος μαζί με τον φίλο του, όπως ήταν φυσικό, το “έβαλαν στα πόδια” μιας και θα τους κυνηγούσε το (χωρίς πόδια) ψάρι και δεν επέστρεψαν ποτέ στο ίδιο μέρος , αφήνοντας μας στην περιέργεια, για το τι απέγινε η … κακιά Ούρσουλα καθώς και το πώς, οι αλα blair witch project ταινίες, σταματάνε πάντα στο …καλύτερο. Οκ συμφωνούμε ότι φοβήθηκαν τα παιδιά!   Το παράξενο είναι ότι οι πιτσιρικάδες  πιθανότατα να ήταν… μουγκοί αφού από ότι φαίνεται και στο βίντεο ακούγονται όλα, (πουλιά, ουρλιαχτό «γλυκιάς» γοργόνας, θάλασσα, περπάτημα, αέρας …κτλ) εκτός από τους δυο …τρομοκρατημένους! Μάλλον τους «κόπηκε» ή μιλιά!

Η φοβητσιάρα

 

 

Στο δεύτερο βίντεο τα πράγματα είναι περισσότερο αληθοφανή και έχουμε και τρία νέα στοιχεία για τις δυνατότητες των γοργόνων. Οι γοργόνες, εάν δεν το ξέρατε, φημίζονται για την απίστευτη όραση τους (έξω από το νερό), την φανταστική ακοή τους και την stealth βουτιά τους. Στο βίντεο, ο ένας εκ των δυο φίλων  προσπαθεί να ζουμάρει, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της βιντεοκαμερας του, όμως για «κακή τους τύχη» εκείνη, μέσα από την βουή των κυμάτων, τους ακούει και …ξαφνιάζετε ,την στιγμή όμως που δεν μιλάνε και  αναγνωρίζει  την απειλή  από μέτρα μακριά σαλτάροντας μέσα στο νερό, εκτοξεύοντας κύμα-βουτιάς μόνο από την αριστερή μεριά. Κρίμα! Πάλι χάσαμε το καλύτερο!!! Φανταστείτε την όραση που έχουν και μέσα στο νερό… Φυσικά  ο καμεραμαν δεν παραλείπει να «διαφημίζει» και το πρόσωπο του φίλου του, το οποίο ίσως και να το θεωρούσε το ίδιο ενδιαφέρον!!!

 

Αλίμονο εάν έχετε ρίξει δίκτυα ή παραγάδι και πιάσατε μια γοργόνα. Θα έχετε ένα θηλυκό ανθρωπόψαρο που τσιρίζει, βγαλμένο από ταινία saw  και άχρηστο από την μέση και κάτω. Αφήνουμε τους ειδικούς να μας πουν με τι δόλωμα «τσιμπάνε» μπάς και πιάσουμε καμία…

Το Ηθικό δίδαγμα όλων των παραπάνω: Πρέπει να κυκλοφορούμε συνεχώς με μια βίντεο- κάμερα στο χέρι (σαν τους Κινέζους) και που ξέρετε?  Μπορεί να είστε εσείς ο επόμενος world star, μετά τον PSY!

Τα συμπεράσματα δικά σας 🙂