Η δραματική τελευταία βουτιά του Spazar για την γειτονιά των Αγγέλων…

Σκοπός της συγκεκριμένης δημοσίευσης δεν είναι να μπούμε σε λεπτομέρειες ενός τραγικού γεγονότος που συγκλόνισε το κύκλο των ψαροτουφεκάδων (και όχι μόνο), αλλά να τονίσει την επικινδυνότητα του να ψαρεύουμε ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ.

Το Σάββατο 23/7 ο Λευτέρης, ή αλλιώς όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι μέσω των φόρουμ ψαροτούφεκου αλλά και το κανάλι του στο YouTube Spazar, ψάρευε με σκάφος στη περιοχή της Ύδρας εξορμώντας από την Ερμιόνη.

Η ψαρευτική εξόρμηση έφτανε στο τέλος, όμως λίγο πριν την επιστροφή ζήτησε από το ζευγάρι του να τον ρίξει για μια – δυο βουτιές στα κοφτά της νήσος Δοκός, το μικρό νησάκι που βρίσκεται ανάμεσα σε Ύδρα και Ερμιόνη.

Έτσι και έγινε. Καθώς το ζευγάρι του περίμενε στο σκάφος, είδε τον Spazar να παραμένει ακίνητος για αρκετό διάστημα. Πλησιάζει και συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει τις αισθήσεις του, το όπλο δεν είναι στα χέρια του. Η υποξία όπως τις περισσότερες φορές των πνιγμών έγινε προφανώς στο ανέβασμα, όπου και έχασε τις αισθήσεις του και έμεινε μπρούμυτα στην επιφάνεια.

Η προσπάθεια να τον ανεβάσει στο σκάφος δραματική, φαντάζεστε την δυσκολία να ανεβάσεις έναν ενήλικα άνθρωπο στο σκάφος. Πόσο όταν αυτός είναι ο φίλος και “αδελφός” που μοιράζεσαι την αγάπη σου για την θάλασσα. Το τι ακολουθεί το καταλαβαίνετε.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι πνιγμοί δεν οφείλονται στο βάθος, την εμμονή για τα ψάρια, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αλλά στο μοναχικό ψάρεμα. Και όταν λέμε ψάρεμα με ζευγάρι εννοούμε ψαρεύουμε δίπλα δίπλα, παρακολουθούμε την βουτιά του άλλου και έπειτα το ζευγάρι μας παρακολουθεί την δική μας. Τότε μόνο έχουμε την καλύτερη ασφάλεια. Στις περισσότερες των περιπτώσεων φτάνει μόνο το ζευγάρι να κρατήσει στην επιφάνεια αυτόν που θα πάθει υποξία για να σωθεί! Ούτε οι επιδόσεις, ούτε τα χρόνια ψαρέματος, ούτε το μικρό βάθος αποτελούν λόγο για να μη ψαρεύουμε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Ακολουθεί ένα βίντεο του Γιάννη Γεωργαντά που δείχνει περιστατικό ΥΠΟΞΙΑΣ με χρήσιμα συμπεράσματα για όλους μας και αποδεικνύει περίτρανα την χρησιμότητα του ζευγαριού μας στην επιφάνεια:

Καλό είναι όλοι όσοι ασχολούνται με το ψαροτούφεκο και την ελεύθερη κατάδυση να παρακολουθήσουν έστω κάποιο σεμινάριο με απλές Ά Βοήθειες. Εκτός από τις επιδόσεις, σίγουρα θα αποκτηθεί και πολύτιμη γνώση. Όσο εύκολο είναι να σωθεί κάποιος, τόσο εύκολο είναι και να χαθεί. Ακολουθεί ένα βίντεο του Κώστα Μαδούρου με τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση υποξίας:


Για την οικογένεια του Λευτέρη Έξαρχου – Spazar:

Δημιουργήθηκε στο facebook σελίδα από φίλους του αγαπημένου Λευτέρη Έξαρχου (του “δικού” μας Spazar) με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του. Ακολουθήστε το λινκ για περισσότερες πληροφορίες:

Πηγή άρθρου: http://www.boatfishing.gr