Τρεις φίλοι Μουδανιώτες, δεινοί ψαράδες, έκαναν την ψαριά της χρονιάς στα ανοιχτά της Σιθωνίας! Έπιασαν με παραγάδι έναν βλάχο 72 κιλών! Η αντίδρασή τους στο βίντεο που τράβηξαν είναι απίστευτη.

Ο Θανάσης Γιαννίκης, ο Πασχάλης Εμμανουηλίδης και ο Γιώργος Τσιόπουλος έχουν μεγάλη τρέλα με το ψάρεμα. Στα πεντακάθαρα και βαθιά νερά του νότιου άκρου της Σιθωνίας, με τη βάρκα του Θανάση, έριξαν το παραγάδι σε βάθος 220 μέτρων με δόλωμα σαρδέλα.

Όταν ήρθε η ώρα να το σηκώσουν κατάλαβαν ότι κάτι μεγάλο είχε πιαστεί. Ένας βλάχος 72 κιλών ερχόταν με δυσκολία προς τη βάρκα! Όταν τον ανέβασαν οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι… «Ήταν μια έκπληξη και για μας όταν είδαμε πόσο μεγάλο ψάρι πιάστηκε στο παραγάδι» λέει στο halkidikinews.gr o Θανάσης Γιαννίκης.

Πραγματικά οι τρεις ψαράδες ήρθαν για να καταρρίψουν τα δεδομένα, καθώς μέχρι τώρα θεωρούταν ότι οι βλάχοι στις ελληνικές θάλασσες δεν ξεπερνούν τα 40 με 50 κιλά. Ο βλάχος ζει σε μεγάλα θαλάσσια βάθη και έχει συγγένεια με το ροφό, ενώ ψαρεύεται δύσκολα γιατί είναι ψάρι δυνατό. Ο βλάχος πάντως, σε αντίθεση με τον ροφό που είναι πετρόψαρο, ζει μοναχικός και σε αμμώδεις βυθούς.

Οι τρεις ψαράδες απ΄ τα Μουδανιά γιόρτασαν δεόντως την καλή ψαριά και την απόλαυσαν με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους!

Πηγή: halkidikinews.gr