Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την οριοθέτηση της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Έχουν προχωρήσει όλες οι γραφειοκρατικές πράξεις, ώστε να άμεσα να ξεκινήσει και τεχνικά το έργο. Στη συνέχεια μέσω ΕΣΠΑ θα αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης της δημοτικής εταιρίας τόσο για την βελτίωση της παραγωγής, όσο και για την ανάδειξη περιβαλλοντικά και τουριστικά του οικοσυστήματος.

O Διευθύνων Σύμβουλος της δημοτικής συνεταιριστικής ιχθυοτροφικής εταιρίας Λεχαινών ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ, Διονύσης Μάλλιαρης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «το έργο της οριοθέτησης έχει πάρει ένα πολύ καλό δρόμο. Είχαν έρθει εκπρόσωποι από την Κτηματική Υπηρεσία Πάτρας και Πύργου, κάναμε τη χαρτογράφηση, μας ζητήθηκε να μαζέψουμε τα απαραίτητα έγγραφα για τη σύνταξη της. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε και τεχνικά με την οριοθέτηση.

Στη συνέχεια να κοιτάξουμε να δούμε πως μέσω ΕΣΠΑ θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάδειξη της επιχείρησης ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και για την λίμνη περιβαλλοντικά και τουριστικά.

Όλα αυτά τα εξετάζουμε για να καταλήξουμε τι θα κάνουμε» εξήγησε ο κ. Μάλλιαρης. 

Σε ότι αφορά την παραγωγή στην ιχθυοκαλλιέργεια, η φετινή χρονιά κρίνεται ως εξαιρετικά επιτυχημένη. Όπως είπε ο κ. Μάλλιαρης, φέτος η παραγωγή του αυγοτάραχου έχει υπερδιπλασιαστεί από τους 1400 τόνους στους 3400 τόνους, η παραγωγή του κέφαλου από τους εννέα τόνους πέρυσι, φέτος έφτασε τους 25, ενώ στα χέλια και εκεί υπάρχει αύξηση κάτι που θα φανεί μέσα στο Νοέμβριο.

Οι πωλήσεις αυξάνονται, καθώς οι περισσότερες ποσότητες ήδη έχουν πάρει το δρόμο της κατανάλωσης. «Το αυγοτάραχο έχει φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα για την Ιταλία. Τα ψάρια έχουν «κλειστές» τιμές, ενώ και τα χέλια δόθηκαν σε καλύτερη τιμή από ότι πέρυσι, στη δημοπρασία που έγινε πριν λίγες ημέρες, εξήγησε ο κ. Μάλλιαρης που τόνισε πως αν δεν υπάρξουν προβλήματα από τον καιρό, όλα θα κυλήσουν ομαλά…

Πηγή: ilialive.gr