«Καμπάνα» 6 μηνών για τον ψαροντουφεκά που συνελήφθη με στολή κατάδυσης, σε σκάφος, στο θαλάσσιο χώρο του Πόρτο Κούκλα που ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, ένα σκάφος στο οποίο καταγράφηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός παρατυπιών. Ο κατηγορούμενος, μαζί με έτερο άτομο, εντοπίστηκαν στο πλεούμενο το οποίο ήταν ανασφάλιστο, που ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε καταθέσει τα χαρτιά του, επομένως δεν μπορούσε να κινείται, ενώ σε ειδικό χώρο βρέθηκαν φιάλες οξυγόνου για κατάδυση και ψάρια υπολειπόμενου μεγέθους.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή για τα αδικήματα της απείθειας, απειλής και εξύβρισης κατά των στελεχών του Λιμεναρχείου Ζακύνθου που διενεργούσαν τον προβλεπόμενο έλεγχο (αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους). Πρόκειται για ημεδαπό 41 ετών που καταδικάζεται όχι μόνον για τη συμπεριφορά του απέναντι στους Λιμενικούς αλλά και για αδικήματα που σχετίζονται με παράνομη αλιεία.
Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, μόνο το πρόστιμο που προβλέπεται για την παράνομη κίνηση του σκάφους (δηλαδή χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα), εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τις 18.000 ευρώ.
Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε σχεδόν 5 ώρες και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι ερασιτεχνικών σωματείων αλιέων και οικολογικές οργανώσεις από όλη τη χώρα, για να παρακολουθήσουν μία ιδιαίτερα σύνθετη περίπτωση, ενός παράνομου αλιέα που σύμφωνα με τους ίδιους «είχε ‘θερίσει’ τις ελληνικές θάλασσες».

Πηγή : http://imerazante.gr