Την θαλάσσια περιοχή του Νεοχωρίου επιλέγουν τα τελευταία χρόνια οι διακινητές για να φυγαδεύσουν λαθρομετανάστες προς Ιταλία και αυτό αποδεικνύεται από τη συχνότητα εντοπισμού τους από τις αρχές.

Ένα από τα σημεία που τους διευκολύνει αφάνταστα είναι η περιοχή του ΙΧΘΥΚΑ, όπου μεταφέρουν οδικώς τους λαθρομετανάστες και στη συνέχεια τους επιβιβάζουν σε σκάφος που τους περιμένει εκεί. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι διακινητές τους εγκαταλείπουν, αφού πρώτα τους πάρουν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί με τη δικαιολογία ότι το σκάφος που θα τους μετέφερε έπαθε ζημιά, ή βούλιαξε, κ.λπ. Έτσι έχουν βρεθεί αρκετές φορές μετανάστες που περιπλανώνται στην ερημιά και όταν εντοπίσουν κάποιο σπίτι ζητούν φαγητό και νερό. Οι κάτοικοι, οι ψαράδες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς αισθάνονται ανασφάλεια ζώντας σε ερημική περιοχή. Ο μεγάλος φόβος είναι ότι τα κρούσματα λαθρομετανάστευσης θα αυξηθούν, αφού ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2015 ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών που μπήκαν στη χώρα μέσω θαλάσσης από τα παράλια της Τουρκίας έχει υπερτριπλασιαστεί.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο μπήκαν στην Ελλάδα με διάφορα μέσα διά θαλάσσης 10.445 άτομα, ενώ το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.863 άτομα…

Πηγή: http://aixmi-news.gr/