Βρέθηκαν στην θάλασσα μετά από εισροή υδάτων στο σκάφος τους


CACHE_260X260_1_284850

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το λιμενικό σώμα ενημερώθηκε για εισροή υδάτων σε ερασιτεχνικό σκάφος στην περιοχή της Πλαζ. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε σκάφος του λιμενικού προκειμένου να βοηθήσει τα δύο άτομα που ήταν μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας περισυνέλεξαν τον ένα εκ των δύο επιβαινόντων καθώς το δεύτερο άτομο είχε περισυλλεχθεί από άλλο σκάφος που έσπευσε στην περιοχή για βοήθεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο άτομα είχαν βγει για ψάρεμα στα ανοιχτά του Πατραϊκού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για εισροή υδάτων στο ερασιτεχνικό σκάφος «ΕΥΡΥΔΙΚΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» Λ.Π. 4973 με δύο (02) επιβαίνοντες, ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχή πλαζ ΕΟΤ «ΑΓΥΙΑΣ» Πατρών.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον ένα επιβαίνοντα από τη θάλασσα, ενώ ο άλλος είχε περισυλλεχθεί από το Τ/Χ σκάφος «ΚΡΑΚΕΝ» Τ.Χ. 66 Β΄ το οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή προς παροχή συνδρομής.
Το «ΕΥΡΥΔΙΚΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» είχε ανατραπεί και ημιβυθιστεί και ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ σκάφος «ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ» Λ.Π. 5874 στην παραλία «ΚΑΣΤΕΛΟΚΑΜΠΟΥ» προκειμένου ανελκυστεί πρωινές ώρες σήμερα από γερανοφόρο όχημα.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Πηγή : http://www.pelop.gr