Κοζάνη: Έπιασαν γιγαντιαίο ψάρι βάρους 167 κιλών!Κοζάνη: Έπιασαν γιγαντιαίο ψάρι βάρους 167 κιλών!
Ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά 167 κιλά ζυγίζει το τεράστιο ψάρι που έβγαλαν τέσσερις αλιείς από τα νερά της λίμνης Πολυφύτου! Το εντυπωσιακό αλίευμα είναι ένας γιγαντιαίος γουλιανός, που ταλαιπώρησε για τρεις ολόκληρες ώρες τους έμπειρους ψαράδες μέχρι να «παραδοθεί».

Επειδή όμως εκτός από μεγάλο είναι και πολύ… νόστιμο, το «σούπερ» ψάρι θα αποτελέσει το κυρίως πιάτο σε χορό στα Σέρβια Κοζάνης, από τα χέρια του φημισμένου αγιορίτη πατέρα Επιφάνιου.

Το πρωινό του περασμένου Σαββάτου επιφύλασσε μια πολύ καλή ψαριά για τον πρόεδρο του συλλόγου αλιέων λίμνης Πολυφύτου Νίκο Κουρτίδη, τον γιο του Λάζαρο, τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Μάκη Κουμπούρα και τον αδελφό του, Ρούλη. Στα αγκίστρια του παραγαδιού τους πιάστηκε ο μεγαλόσωμος γουλιανός, με βάρος 167 κιλά και μήκος μεγαλύτερο των 2,5 μέτρων.

«Μας παίδεψε για τρεις ώρες, αλλά ήρθε η στιγμή που το βγάλαμε!» λέει στην «Espresso» o κ. Κουρτίδης, που δεν κρύβει την ικανοποίησή του, καθώς το συγκεκριμένο ψάρι είναι το μεγαλύτερο που έχει ψαρέψει στη λίμνη, με εξαίρεση έναν γουλιανό 252 κιλών που είχε βγάλει πριν από αρκετά χρόνια.

Οι ψαράδες δεν εξεπλάγησαν με το μέγεθος του ψαριού. «Συνήθως όταν ψαρεύουμε, το περιμένουμε. Ξέρουμε τι έχει η λίμνη μας και δεν μας ξαφνιάζει» λέει ο κ. Κουρτίδης.

Η συγκεκριμένη τεχνητή λίμνη φιλοξενεί πολλούς μικρούς και αρκετούς γιγαντιαίους γουλιανούς, με βάρος έως 500 κιλά, σημειώνει ο ίδιος.

Οι τέσσερις ψαράδες αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν στον κόσμο το πεντανόστιμο ψάρι, στη γιορτή που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Σερβίων στις 12 Απριλίου, όπου θα μαγειρέψει ο γνωστός για τις μαγειρικές ικανότητές του πατέρας Επιφάνιος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο γουλιανός είναι ψάρι που μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 5 μέτρα και ζει έως 30 χρόνια. Την ημέρα παραμένει «κολλημένος» στον πυθμένα ή μέσα στη λάσπη, αλλά τη νύχτα παρουσιάζει έντονη κινητικότητα και πλησιάζει τις αβαθείς περιοχές προς αναζήτηση τροφής, κυρίως ψάρια και βατράχια.

 

Πηγή: Madata.gr