Μια έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο βγήκε στην επιφάνεια αποκαλύπτοντας μια μεγάλη συνωμοσία με μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων. Η εν λόγω “συνωμοσία” εμπλέκει έναν τελωνειακό και έναν λιμενικό υπάλληλο, σε συνεργασία με ψαράδες και ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, όπου και οδήγησε στην σύλληψη συνολικά 17 ατόμων ( 6 ψαράδες, 8 πρατηριούχους βενζίνης, ένας λιμενικός, ένας τελωνειακός υπάλληλος και ένας ιδιώτης).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ψαράδες λάμβαναν από τους πρατηριούχους εικονικά τιμολόγια αγοράς καυσίμων για τις βάρκες τους και έπαιρναν πίσω από το κράτος τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Επιπλέον, η “κομπίνα” περιλάμβανε την πώληση πετρελαίου σε χαμηλότερη τιμή σε τρίτα πρόσωπα, με επιπλέον κέρδη για τους εμπλεκόμενους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που διήρκεσαν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2022, κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, τιμολόγια, οχήματα με δεξαμενές πετρελαίου για παράνομη διάθεση στη μαύρη αγορά, όπλα και κινητά τηλέφωνα. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι υπήρξαν ποινικές καταγγελίες και αναφορές που οδήγησαν στην έναρξη της έρευνας από το αρμόδιο τελωνείο.

Μετά την ενημέρωση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, ο γενικός διευθυντής τελωνείων ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του συλληφθέντος υπαλλήλου, καθιστώντας σαφές τη “σκληρή” στάση του κράτους έναντι της διαφθοράς και των παρανομιών στον τομέα των καυσίμων και της τελωνειακής διακίνησης.